Af - 06/03-16 14:49

Brødre vandt i lotto samme dag: Men langtfra samme beløbBrødre vandt i lotto samme dag: Men langtfra samme beløb

Der var grund til et noget større smil på den ene brors ansigt.

Bildstrecke im Grossformat »

Et amerikansk sæt brødre vandt begge to i det amerikanske powerball. Der er dog næsten to milliarder kroners forskel på gevinsten.

Det skriver The Morning Call.

Billedet af James og Bob går nu verden rundt, hvor de står med hver sin kæmpecheck. Den ene vandt beskedne syv dollar, godt 47,50 kroner, mens 67-årige James Stocklas står med en gevinst på hele 291.000.000 dollar, hvilket svarer til lige knap 1,97 milliarder danske kroner.

Folkene bag det lodtrækningen med de heftige præmiesummer valgte at forevige øjeblikket med de heldige brødre ved at lave en kæmpecheck til dem begge.

Ældre mand vinder 2,3 milliarder: Jeg sad foran pc'en i timevis
Ældre mand vinder 2,3 milliarder: Jeg sad foran pc'en i timevis

Brødrene Stocklas fra Pennsylvania i USA har begge været på tur i autocamper, da de under et pludseligt indfald besluttede sig for at købe et par lodder i Powerball-lotteriet i Florida, hvor summerne er svimlende.

Kuponerne blev købt, da brødrene i slutningen af en månedlang fisketur i øgruppen Florida Keys, hvor de skulle ind for at købe for ti dollar isterninger.

Da James Stocklas vendte hjem til sin hjemby, hvor han arbejder som dommer, sad han på den diner, hvor han normalt ´spiser sin morgenmad.

Det var fredag, to dage efter trækningen af milliardlotteriet, og da han kontrollerede tallene på sin mobiltelefon gik det op for ham, at han havde ramt den store jackpot.

- Jeg råbte op og betalte for morgenmaden for alle dinerens gæster, fortæller han og forsætter:

- Efter jeg fandt ud af det, så rystede jeg i en hel time.

Den heldige bror skal dog ikke have alle pengene selv. Han deler nemlig kuponen med to andre fra byen. En kvinde og en mand. De tre venners første store udskrivning var at chartre et privatfly tilbage til Florida, som de lige var vendt hjem fra. Det kostede 20.000 dollar, og der var en del champagne om bord til vennerne, der skulle ned for at gøre krav på den store præmie.

Danskere spillede flere penge hjem til staten i 2015
Danskere spillede flere penge hjem til staten i 2015

I det amerikanske Powerball-lotteri kan man enten vælge at få alle pengene udbetalt over en årrække eller et lidt mindre beløb i hånden med det samme.

De tre venner valgte den sidste løsning og efter skat lød den massive præmie på omkring 40 millioner dollar til hver af de tre.

Marie vandt kæmpestort i Lotto: Så mange penge bruger hun på at holde kæresten ude af spjældet
Marie vandt kæmpestort i Lotto: Så mange penge bruger hun på at holde kæresten ude af spjældet

Det svarer til godt 270 millioner danske kroner til hver.

James fortæller, at han vil blive ved med at arbejde som dommer, og vil bruge pengene til at hjælpe sin familie og lave flere familiefonde. Desuden vil han donere nogle af dem til velgørenhed.


LÆS OGSÅ: Kæmpe lottogevinster får ikke danskerne til at kvitte jobbet

LÆS OGSÅ: Ung mand deltog i 1.000 konkurrencer: Så mange vandt han!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Zlatan er færdig i Manchester United:...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx