Af - 27/05-14 17:34; Opdateret: 27/05-14 18:02

VM-land raser over turister: Drop kys og bare benVM-land raser over turister: Drop kys og bare ben

Turister i Qatar må ikke vise knæ eller skuldre, og par må ikke kysse i offentligheden.

storybild

Sådan illustrerer det islamiske kulturcenter i Qatar den nye påklædningskampagne

Kvinder kan godt lade kjoler og toppe blive hjemme, og mænd behøver ikke at pakke ærmeløse trøjer eller shorts. I hvert fald hvis turen går til ørkenemiratet Qatar, som i 2022 er vært for VM i fodbold.


Det slår en ny kampagne fast, som er iværksat af det islamiske kulturcenter i Qatar. Meningen med tøjreglerne er især at sætte skik på de mange turister, der i øjeblikket besøger den olierige emirat og tilsyneladende ikke klæder sig anstændigt.

FIFA-præsident erkender: VM i Qatar er en fejl
FIFA-præsident erkender: VM i Qatar er en fejl

- Mængden af umoralsk tøj på offentlige stedet stiger – særligt i vores storcentre. Den slags fremmed opførsel er i konflikt med vores traditioner, siger Nasser Al Maliki, PR-chef for det islamiske kulturcenter i Qatar, til Gulf News, ifølge britiske Independent.

- Vi vil ikke have at vores børn bliver udsat for det eller lærer af den slags, og derfor har vi startet kampagnen, fortsætter han.

Hej FIFA: - Vi kan da godt overtage VM fra Qatar
Hej FIFA: - Vi kan da godt overtage VM fra Qatar

Kampagnen er sat i gang på sociale medier og via pamfletter, som uddeles til turister i Qatar. På dem står der blandt andet:


- Hvis du er i Qatar, så er du en af os. Hjælp os med at bevare vort lands kultur og værdier. Vær venlig at klæde dig anstændigt på offentlige steder.

Fifa: VM skal holdes om vinteren
Fifa: VM skal holdes om vinteren

Qatar er underlagt delvis sharia-lovgivning, som blandt andet betyder, at det rent faktisk er ulovligt at iklæde sig 'uanstændig' påklædning i offentligheden. Samtidig er det forbudt for par at være intime uden for hjemmets fire vægge, og homoseksualitet er en forbrydelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt amerikansk skuespillerinde...
bt.dk
Medie: Aviciis familie søger svar...
bt.dk
Forsker med sønderlemmende kritik af...
bt.dk
Alvorligt færdselsuheld: Flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx