Af Ritzau - 19/09-16 15:02; Opdateret: 19/09-16 15:48

Assad: Luftangreb mod syriske soldater er terrorstøtteAssad: Luftangreb mod syriske soldater er terrorstøtte

De luftangreb, som den amerikanskledede koalition står bag, er "åbenlys aggression", siger Syriens præsident.

storybild

Et officielt foto fra det syriske nyhedsbureau Sana viser præsident Bashar al-Assad (t.h.) under et tidligere møde med Irans viceudenrigsminister, Hossein Jaberi Ansari. (Billede: Scanpix/Ho)

De luftangreb, der i weekenden ramte syriske styrker, viser "stigende støtte til terrorister fra de lande, der er imod Syrien", siger Syriens præsident, Bashar al-Assad.

- Det seneste eksempel på dette er den åbenlyse amerikanske aggression mod en af den syriske hærs positioner i Dayr Az Zawr, som var til gavn for Daesh, siger Assad med brug af en anden betegnelse for Islamisk Stat.

Det var den koalition, der med USA i spidsen bekæmper Islamisk Stat, som fra luften bombede nogle af den syriske hærs positioner ved Dayr Az Zawr i det østlige Syrien.

Danske F-16-fly har deltaget i angrebet, som ifølge Ruslands forsvarsministerium har kostet 62 soldater fra den syriske hær livet.

Mens angrebet var i gang, gjorde Rusland angiveligt USA opmærksom på, at det ikke var Islamisk Stat, man var i gang med at bombe.

Det amerikanske forsvar har udtrykt beklagelse over hændelsen, som har forårsaget øgede spændinger mellem USA og Rusland.

En af Assads toprådgivere, Buthaina Shaaban, siger i et telefoninterview med det franske nyhedsbureau AFP, at den syriske regering "mener, at angrebet var overlagt".

- Ingen af kendsgerningerne på landjorden viser, at det, der skete, var en fejl eller et tilfælde, siger hun.

Præsident Assad siger mandag, at de lande, der er imod hans regering - herunder USA samt en række europæiske og arabiske lande - gør "alt i deres magt" for at holde den foreløbig fem år lange krig i gang.

Udtalelserne faldt under et møde med Irans viceudenrigsminister, Hossein Jaber Ansari, i den syriske hovedstad, Damaskus.

Iran er - sammen med Rusland - et af de få lande, der støtter Assads styre.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx