Af - 16/04-15 22:45

Taknemmelighed styrker dit hjerteTaknemmelighed styrker dit hjerte

Ny forskning viser let måde at styrke hjertet på.

storybild

(Billede: Polfoto)

Måske er det nu, du skal begynde at føre dagbog over det, der gør dig taknemmelig. Ifølge Huffington Post har amerikanske forskere fundet frem til, at det kan styrke dit hjerte.

Ny dansk behandling kan redde liv over hele verden
Ny dansk behandling kan redde liv over hele verden

Forskerne fulgte 186 mænd og kvinder med hjerteproblemer. Igennem otte uger førte patienterne en taknemmelighedsdagbog, samtidig med at de modtog almindelig klinisk behandling. Forskerne fandt frem til et fald i andelen af inflamatoriske biomarkører i kroppen. Et fald der er knyttet til en styrkelse af hjertet.

Nyt studie: Bare spis fed mad - det skader ikke hjertet
Nyt studie: Bare spis fed mad - det skader ikke hjertet

- Det lader til at et mere taknemmeligt hjerte virkelig er et mere sundt hjerte, og at det at føre en taknemmeligheds dagbog er en let måde at styrke sit hjerte, skriver hovedforfatteren Paul J. Mills, ph.d. og professor fra University of California.

Det er ikke første gang, at forskere har fundet en positiv sammenhæng mellem taknemmelighed og et styrket hjerte. I 1995 viste en undersøgelse, der blev offentliggjort i American Journal of Cardiology, at positive følelser og taknemmelighed har en god indflydelse på hjerterytmen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx