Af - 20/07-15 16:52

Slagsmål om fordeling af migranter i EU fortsætterSlagsmål om fordeling af migranter i EU fortsætter

Støjberg gentager, at Danmark ikke vil tage imod nogen af de 60.000 migranter, der skal omfordeles i EU.

storybild

Inger Støjberg vil lukke døren for 60.000 flygtninge. (Billede: Polfoto)

EU's ministre prøver mandag endnu en gang på et indenrigsministermøde i Bruxelles at få fordelt 60.000 migranter imellem EU-landene, efter at det mislykkedes for knap to uger siden.

Det er en vigtig opgave for EU at få løst, lyder det fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) på vej ind til mødet.

- Men vi er også i en situation, hvor rigtig mange lande er pressede, siger ministeren, som håber, at der kommer en løsning på dagens møde.

Venstre vil ikke tøve med flere asylstramninger
Venstre vil ikke tøve med flere asylstramninger

På grund af retsforbeholdet står Danmark uden for EU's asylpolitik. Men det forhindrer ikke regeringen i at kunne vælge at tage en andel af de flygtninge, som skal omfordeles fra Italien og Grækenland.

Den svenske justitsminister, Morgan Johansson, opfordrer på vej ind til mødet, at "alle EU-lande skal tage ansvar". Sverige har budt ind med at tage cirka 1800 migranter.

Støjberg vil hugge bremsen i for asylansøgere
Støjberg vil hugge bremsen i for asylansøgere

Men Støjberg slår fast, at der ikke er nogen mulighed for, at Danmark kommer til at hjælpe med at få fordelt de mange tusind migranter.

- Alene med baggrund i, at vi tager rigtig mange asylansøgere. Så vi kommer ikke til at tage nogen af de 40.000, der er til diskussion i dag, siger hun.

40.000 flygtninge skal fordeles fra Italien og Grækenland, der er hårdt presset af den massive tilstrømning af migranter, som tager rejsen over Middelhavet.

Venstre garanterer: Vi vil sikre færre asylansøgere
Venstre garanterer: Vi vil sikre færre asylansøgere

De sidste 20.000 er flygtninge, som endnu ikke er nået til Europa, men har brug for beskyttelse. De blev fordelt på et uformelt indenrigsministermøde tidligere i juli.

Her tager Danmark imod 500 om året de næste to år. Det sker dog efter en allerede eksisterende national aftale om genbosætning af kvoteflygtninge med FN's Flygtningehøjkommissariat.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Ny bog afslører: Prins Harry var få...
bt.dk
Politiet leder efter flere...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx