Af - 03/04-16 11:21; Opdateret: 03/04-16 15:22

Mor lod sin handicappede baby sulte halvt ihjel, men så skete detteMor lod sin handicappede baby sulte halvt ihjel, men så skete dette

En haitiansk mor lod sit syge barn sulte, fordi hun ikke ville have kendes ved det. Baby Nika burde være død, men der skete noget helt uventet, der reddede hendes liv

Bildstrecke im Grossformat »

En Amerikansk kvinde mødte en lille omsorgssvigtet pige i sit arbejde i Haiti. I dag er hun hendes adoptivmor.

I 2014 rejste 28-årige Sarah Conque fra Louisiana til Haiti for at arbejde med handicappede børn. Da hun vendte hjem, havde hun lidt mere end bare souvenirs og gode minder med sig, skriver Little Things.

Taske kan måske lede politiet på sporet af mor til hittebarn
Taske kan måske lede politiet på sporet af mor til hittebarn

Den 28-årige afspændingsterapeut mødte nemlig i sit arbejde Haiti en lille pige, som var fatalt underernæret og alvorligt syg med en hjernesygdom, der gør at der ophober sig væske omkring hjernen.

Den lille piges mor havde gjort meget for at skjule pigens handicap for omverdenen, ved blandt andet at gemme hende i tæpper, når hun var nødt til at tage hende med ud i offentligheden.

Efter et behandlings forløb hvor Sarah Conque arbejdede sammen med moderen, blev hun klar over, at den lille piges fejlernæring ikke skyldtes sygdommen, men i stedet omsorgssvigt.

Gravid fitness-model blev lagt for had: Føder baby med chokerende styrke
Gravid fitness-model blev lagt for had: Føder baby med chokerende styrke

Moderen virkede mest interesseret i at skjule sygdommen, frem for at behandle den. Og under graviditeten havde den tidligere prostituerede mor gjort et fejlslagen forsøg på at abortere ved at drikke gift.

En dag tog Sarah Conque af instinkt ud til den haitianske mors hjem, for at tilse den syge baby. Her fandt hun det da 11 måneder gamle barn efterladt alene hjemme oven på en sæk ris, omgivet af skrald og rod.

Efter dét fik hun overtalt moderen til at give barnet op til adoption.

- I den første uge, var Nika i min varetægt, og det slog mig virkelig hvor stort et omsorgssvigt den søde lille pige havde været ude for, skriver Sarah Conque på sin hjemmeside Little Warrior Nika.

Pigens indre organer var begyndt at lukke ned, og 99 procent af børn med samme diagnose som Nikas dør før de bliver ét år.

Sveriges prinsesse viser stolt sin lillebror frem for første gang
Sveriges prinsesse viser stolt sin lillebror frem for første gang

På forunderlig vis havde pigen allerede trodset alle odds med sin alvorlige sygdom.
Men lægerne forventede ikke, at pigen ville overleve.

- mirakel på mirakel blev hun bare ved med at overleve, skriver Sarah Conque.

I februar 2015, efter at have passet Nika dag og nat i seks måneder, blev Sarah officielt Nikas juridiske værge. Hun dedikerede dermed sig selv til at tage sig af hende for altid.

Saras kæreste Stephen deler hendes mission om at give Nika et kærligt hjem.

- Billedet her indfanger perfekt, hvor blid og sød Stephen er med Nika. Jeg ved ikke, hvor jeg ville være, uden hans støtte, skriver Nikas adoptivmor.

Babyens ægte hår bliver kun sjovere med photoshop
Babyens ægte hår bliver kun sjovere med photoshop

Nika er nu to år gammel, og har gennemgået flere operationer og behandlinger, og hendes helbred er i fremdrift. Hun bor nu i Louisiana med sin adoptivmor.

Den lille familie har tusindvis af følgere på instagram, hvor mor og datter viser Nikas nuttede sider frem.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx