Af David Andersen - 16/12-17 10:08

Hele verden taler om deres selfie: Nu må den ene flygte for livetHele verden taler om deres selfie: Nu må den ene flygte for livet

Ung skønhedsdronning er sammen med sin familie flygtet ud af Irak på grund af dødstrusler - hun havde taget en selfie med Miss Israel.

storybild

Miss Israel (t.v.) og Miss Irak udviklede et venskab under en Miss-konkurrence i Las Vegas - men det har nu fået store konsekvenser for den ene. (Billede: SOCIAL MEDIA)

Det skulle have været en hyldest til fred og kærlighed, men er endt som et ondt mareridt.

Den 27-årige, irakiske skønhedsdronning Sarah Idan er ifølge internationale medier flygtet ud af hjemlandet sammen med sin familie, fordi de er blevet udsat for chikane og dødstrusler.

Den omfattende forfølgelse kommer i kølvandet på en selfie, som Miss Irak tog i Las Vegas i sidste måned under en skønhedskonkurrence. Her poserede hun sammen med Miss Israel, Adar Gandelsman, for at sprede et budskab om fred og kærlighed.

Men selfien har haft den stik modsatte effekt i Irak, hvor der hersker et stort jødehad, og modellen beskyldes for at skade palæstinensernes sag i deres kamp for territorier i Israel. Samtidig raser irakerne over, at Sarah Idan har offentliggjort et billede af sig selv i bikini, skriver The Telegraph.

»Disse to ting kombineret har skabt en rodet situation for hende derhjemme, hvor folk er kommet med trusler mod hende og hendes familie om, at hvis hun ikke kom hjem og fjernede billederne, ville de strippe hende for titlen som Miss Irak og slå hende ihjel«, siger Miss Israel, som har holdt kontakten med sin veninde, ifølge The Telegraph.

Hun har indtil videre nægtet at lade sig presse til at fjerne den omdiskuterede selfie fra Instagram. (NB: Klik på teksten nederst i det indlejrede opslag for at se billedet)

Sarah Idan har tidligere forsøgt at tale fornuft til sine kritikere, hvor hun forsikrede om, at der intet politisk lå bag selfien med Miss Israel.

»Når jeg poster det, betyder det ikke, at jeg accepterer nogle af deres politikker over for den arabiske verden. Jeg undskylder over for alle, som mener, at det skader den palæstinensiske sag, det var ikke formålet med denne post. Det er en opfordring til fred og et håb om en slutning på krisen«, sagde hun ifølge The Telegraph.

120.000 jøder er blevet fordrevet fra Irak siden Anden Verdenskrigs afslutning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frustreret Superliga-profil til...
bt.dk
FCM kvajer sig mod AaB: Her er BTs...
bt.dk
Fagforeningsboss direkte inde fra...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx