Af - 28/03-15 18:32

Vildt: Ny væske gør det muligt at se i mørkeVildt: Ny væske gør det muligt at se i mørke

En gruppe uafhængige biologi-entusiaster har skabt øjendråber, der gør det muligt at se i meget mørkere omgivelser, end det normalt er muligt.

Bildstrecke im Grossformat »

Nattesyn plejer at være forbeholdt katte, ugler, flagermus og toptrænede elitesoldater med dyrt teknisk udstyr. Men det vil en gruppe uafhængige gør-det-selv-biologer lave om på!

Solformørkelse: Dine øjne kan blive kogt, men…
Solformørkelse: Dine øjne kan blive kogt, men…

En gruppe såkaldte 'biohackers', har nemlig fundet en måde, hvorpå det er muligt for almindelige mennesker at kunne se i mørke. Væsken 'Klorin e6' bliver normalt anvendt til behandling af kræft, da den øger mængden af lys øjet kan optage, så det er mere modtageligt over for laserbehandling af kræftknuder, og derfor fandt gruppen den interessant for deres forsøg. Det skriver Mirror.

Science for the Masses, som gruppen hedder, besluttede at udvikle deres egne øjendråber ud fra denne væske - og kombineret med sorte kontaktlinser og solbriller for ikke at modtage FOR meget lys - testede de, om testpersonen Gabriel Lacina rent faktisk så kunne se i mørke. Og det kunne han!

TV: Nu kan du forvandle dig selv til Elsa fra Frozen med ny app
TV: Nu kan du forvandle dig selv til Elsa fra Frozen med ny app

I deres test lykkedes det Gabriel med 100 procents nøjagtighed at udpege folk på 50 meters afstand i en helt mørk skov, hvor mennesker uden øjendråberne kun ramte cirka 30% rigtigt.

Kan vi så ikke også snart få ni liv, please?


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Trump rasler med sablen: Vil indføre...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx