12/11-17 13:20; Opdateret: 12/11-17 13:36

Vandkanoner sat ind mod demonstrationer mod Trump i FilippinerneVandkanoner sat ind mod demonstrationer mod Trump i Filippinerne

Trumps besøg i Filippinerne, hvor han skal deltage i topmøde, har fået filippinere til at demonstrere.

storybild

Manila. Den amerikanske præsident, Donald Trump, er søndag landet i Filippinerne, hvor han skal deltage i topmødet i den sydøstasiatiske samarbejdsorganisation Asean.

Op til præsidentens ankomst demonstrerede folk i hundredvis på gaderne.

Demonstranterne bar skilte, hvor der stod "Drop Trump" og "Væk med amerikansk imperialisme". Andre brændte amerikanske flag.

Kampklædt politi brugte vandkanoner for at forhindre demonstranterne i at nå frem til den amerikanske ambassade i hovedstaden Manila.

- Trump er CEO for den imperialistiske regering i USA.

- Vi ved, at han er her for at presse på for en unfair aftale mellem Filippinerne og USA, sagde Alexis Danday, en 18-årig studerende, til nyhedsbureauet Reuters.

Trumps besøg i Filippinerne er det sidste i præsidentens næsten to uger lange rejse rundt i Asien.

Tidligere søndag, da Trump stadig var i Vietnam, tilbød han at mægle i konflikten omkring Det Sydkinesiske Hav.

Kina gør krav på hovedparten af det store havområde, der er rigt på naturressourcer. Men også Vietnam og en række andre lande gør krav på øer og havområder i regionen.

Men den konflikt burde de hellere lade ligge, lød det fra den filippinske præsident, Rodrigo Duterte, som er vært for det todages topmøde.

Alle lande, der gør krav på Det Sydkinesiske Hav, vil være til stede på topmødet undtagen Taiwan.

- Vi er nødt til at være venner, de andre hidsigpropper vil gerne have os til at konfrontere Kina og resten af verden på så mange områder, sagde Duterte på en forretningskonference forud for topmødet.

- Det Sydkinesiske Hav er det bedre at lade ligge, ingen har råd til at gå i krig. Det kan ikke betale sig med en voldelig konfrontation.

Asean-topmødet begynder mandag. Samarbejdsorganisationen har ti medlemslande, som er Brunei, Cambodia, Filippinerne, Indonesien, Laos, Malaysia, Myanmar, Singapore, Thailand og Vietnam.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt klubskifte på vej? Superbomber...
bt.dk
Real Madrid-stjerner i...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
DMI advarer om voldsomt vejr - sne på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx