Af - 23/06-16 09:31

Derfor har nogle mennesker INGEN trang til at være utroDerfor har nogle mennesker INGEN trang til at være utro

Folk i lykkelige forhold tror ubevidst, at andre er mindre attraktive, lyder teorien.

storybild

Lever du i et lykkeligt forhold, får du ubevidst andre til at virke mindre attraktive, lyder teorien. Arkivfoto: Colourbox. (Billede: Colourbox.com)

Det kan være svært at forestille sig, hvordan et par kan være sammen i årtier uden nogensinde at have været utro.

Men nu kommer en række forskere med, hvad de mener, er en del af svaret på, hvorfor nogle mennesker ikke har samme trang til at gå ud og være sammen med andre end deres partner.

Liste: 12 ting, der kan skade mere end at være utro
Liste: 12 ting, der kan skade mere end at være utro

Forskerne fra Rutgers Universitet i USA er nemlig kommet til den teori, at dem der er glade i deres forhold underbevidst synes, at den eller de personer som udviser en trussel for deres forhold er mindre attraktive, end de er i virkeligheden. Det skriver CNN.

Teorien kommer på baggrund af en ny undersøgelse, der er pupliceret i det videnskabelige tidskrift Personality and Social Psychology Bulletin.

Her blev 133 gymnasieelever fortalt, at de ville få en makker af modsatte køn, hvorefter de fik vist et billede af vedkommende. Efter at have set billedet af deres nye samarbejdspartner blev de desuden vist 11 forskellige billeder, hvorfra de skulle vælge det, der lignede ham/hende mest.

Hvad forsøgspersonerne ikke vidste var, at et af de 11 billeder var det rigtige billede af deres makker, og de ti andre var blevet digitalt redigeret. På nogle billeder så makkeren mere attraktiv ud og andre mindre attraktiv.

Her viste det sig, at personerne der var i et forhold og fik af vide, at deres nye samarbejdspartner var single, valgte et billede, hvor vedkommende så mindre attraktiv ud end i virkeligheden. Det var især gældende hos de par, der var lykkelige i deres forhold.

4 sikre tegn på at din kæreste er utro
4 sikre tegn på at din kæreste er utro

For at undgå at forsøgspersonerne bevidst ville vælge et forkert billede, blev de lovet 300 kroner, hvis de ramte rigtigt.

Forskerne forklarer resultaterne med, at de studerende udviste en form for forsvarsmekanisme, der fik dem til at synes deres nye makker var mindre attraktiv - noget man på forskersprog kalder 'devaluing temptation' (nedbringe fristelser).

Her er den mest utro fodstørrelse
Her er den mest utro fodstørrelse

En af forskerne bag undersøgelsen, Shana Cole fra Institut for Psykologi ved Rutgers Universitet, mener, at der er mange forklaringer på, hvordan man kan modstå fristelser. Skriver CNN.

- 'Devaluing temptation' er især en af dem. Den gør dybest set det, at fristelsen ikke længere er så stærk en fristelse. Hvis folk ikke oplever en stærk tiltrækning til en anden person - et stykke chokoladekage, en cigaret, eller et par nye sko - vil de ikke blive fristet til at give efter for det, siger hun.

Shana Cole forklarer desuden, at en anden faktor også kan være i spil. Nemlig, at de studerende sammenligner deres nye makker med, hvordan deres egen partner ser ud, hvorefter de kommer til den konklusion, at personen ikke er så attraktiv som deres egen partner.

LÆS OGSÅ: Var konen utro på kontoret - men så filmede hun det hele

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx