02/08-15 18:45

Dansk jæger frygter trofæjagts endeligtDansk jæger frygter trofæjagts endeligt

Dansk storvildtjæger frygter, at indkomsten til Afrika skal findes via landbrug, hvis trofæjagt forbydes.

Bildstrecke im Grossformat »

Debatten om storvildtjagt i Afrika er blusset op, efter at en amerikansk tandlæge 6. juli formodentligt på ulovlig vis dræbte den berømte og elskede løve Cecil i Zimbabwe.

Organisationen Peta, som kæmper for dyrs rettigheder, mener, at den lovlige trofæjagt burde forbydes omgående, og kalder det for "et hæsligt tidsfordriv, der udøves af rige og afstumpede folk på jagt efter spænding i tilværelsen."

Trofæjagt er en stor forretning i Afrika, og hvert år rejser tusindvis af håbefulde jægere sydpå i håb om at skyde et af de store dyr, som kontinentet har at byde på.

De penge, som jagtturisterne bruger i Afrika, er vigtige for kontinentet, og kommer de ikke fra jagt, skal de findes et andet sted.

Det er et alternativ, som den professionelle danske storvildtjæger og forfatter Natasha Illum Berg frygter.

Zimbabwe strammer jagtregler efter drab på populær løve
Zimbabwe strammer jagtregler efter drab på populær løve

Dansk zoodirektør: Der er ikke noget galt i at skyde løver i Afrika
Dansk zoodirektør: Der er ikke noget galt i at skyde løver i Afrika

- Hvor skal pengene så komme fra? Skal de store arealer bruges til landbrug? Så bliver konsekvensen i hvert fald, at der ingen løver eller andre dyr er, og så siger folk om tyve år, at det er forfærdeligt, at der ikke er noget vildt i Afrika, siger hun.

Hun fastslår, at så længe man driver jagt på forsvarlig vis, så er jagt en god ting.

- Går man på jagt på en forsvarlig måde, så vil naturen også blive ved med at eksistere, siger Natasha Illum Berg, som er bosat i Tanzania.

Forsvarlig jagt er ifølge Illum Berg ikke, hvad der er foregået i tilfældet med tandlægen Walter Palmer, og hun håber han bliver straffet.

- Det er forfærdeligt, det tandlægen gjorde i Zimbabwe. Det er latterligt, og jeg håber, at han får fængselsstraf og aldrig får lov til at gå på jagt igen, siger Illum Berg til Ritzau.

Tandlæges drab på berømt løve bliver nu en sag i USA
Tandlæges drab på berømt løve bliver nu en sag i USA

Hun frygter for storvildtjagtens fremtid, men ikke kun på grund af historien om Cecils endeligt, men fordi hun mener, at folk i takt med den stigende urbanisering har fået et uvirkeligt forhold til naturen.

- Vi må også lægge følelserne lidt til side og være realistiske. Mennesker er blevet fremmedgjort fra naturen, og vi har fået et dybt unaturligt forhold til den.

Skød og halshuggede berømt løve - nu er han hadet af alle
Skød og halshuggede berømt løve - nu er han hadet af alle

Betalte 370.000 kroner for at halshugge berømt løve
Betalte 370.000 kroner for at halshugge berømt løve

- Det bliver for "Walt Disney"-agtigt. Det er let at sidde i den vestlige verden iført lædersko og elske løven Cecil i Afrika. Vi vælger altid den behagelige løsning, siger hun.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx