Af - 29/09-16 07:38

Endelig! Forskere har fundet kuren: Sådan bliver du kvit med hvidløgsåndeEndelig! Forskere har fundet kuren: Sådan bliver du kvit med hvidløgsånde

Nu skal hvidløg ikke længere være en påtvunget fællesspise.

Bildstrecke im Grossformat »

Spiser vi hvidløg, skat?

Nu skal hvidløg ikke længere være en påtvunget fællesspise, hvor alle skal sympatistinke af død og ødelæggelse, blot fordi én person i forsamlingen absolut skal have ekstra guacamole på sin caféburger.

Et amerikansk forskerhold har nemlig fundet ud af, hvilke madvarer, der neutraliserer hvidløgets ildelugtende konsekvens.

Det skriver Sciencedaily.com.

Ifølge et studie fra Institute of Food Technologists i Chicago, er der nemlig især to madvarer, der bekæmper hvidløgsånde:

Æbler og Salat.

Det virker bedst, hvis begge ting tygges råt, står der i studiet, der er publiceret i Journal of Food Science. Forskerne prøvede samme råvarer i varmebehandlet form, men også som juice. De prøvede ligeledes med pebermynteblade og grøn te, men med begrænset succes.

I de rå æbler og salatblade finder der nogle enzymer, der nedbryder duftstofferne i hvidløget, og det samme gør de phenolforbindelser, der opstår, når frugterne og grøntsagerne tygges og de begynder at oxydere.

Flere andre madvarers egenskaber på den bitre bismag er også testet. Blandt andre har den amerikanske professor i madvidenskab, Sheryl Barringer, tidligere givet grønne stempler til blandt andet:

Spinat, basilikum, persille og mælk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Ny minister overhaler V-top: Er han...
bt.dk
Kørende tog har slået gnister, der...
bt.dk
Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx