Af Bo Poulsen - 17/06-17 10:10

Irakiske Christina blev bortført af IS som treårig: Nu er hun genforenet, men har glemt én vigtig tingIrakiske Christina blev bortført af IS som treårig: Nu er hun genforenet, men har glemt én vigtig ting

Den irakisk kristne Christina Ezzo Abada blev bortført af terrororganisationen Islamisk Stat for tre år siden. Hun var kun tre år gammel, da hun blev bortført for øjnene af sin familie.

storybild

Familien har lige siden forsøgt at følge datterens før. Og forleden blev de genforenet.

Det skete i flygtningelejren Ashti i den irakiske by Erbil. Her bor familien, efter den blev drevet på flugt fra Qaraqosh i 2014, hvor IS indtog området.

Den nu seks år gamle pige var svær at genkende for forældrene, da hun havde ændret sig meget, siden hun blev kidnappet. Men endnu værre var, at hun ikke kunne genkende sin familie.

Rusland hævder at have dræbt IS-topleder i Syrien
Rusland hævder at have dræbt IS-topleder i Syrien

»Hun tilbragte tre år hos terroristerne. Så selvfølgelig glemte hun sin mor og sin far. At vi er hendes familie. Men hun kommer til at lære det igen,« siger moderen Aida Nuh til nyhedsbureauet Reuters.

Familien har siden 2014 holdt udkig efter deres datter. Og det gav pote. Familien blev gjort opmærksom på, at hun befandt sig i Hayy al-Tanak, der er en forstad til Mosul, som tidligere har været IS' højborg i Irak. Uden at gå i detaljer fortæller faderen Khader Touma, at de tog hen til forstaden og hentede deres datter.

Iranske styrker dræber hjernen bag IS-angreb i Teheran
Iranske styrker dræber hjernen bag IS-angreb i Teheran

Da familien flygtede fra Qaraqosh havde de ganske få muligheder. Betale beskyttelsespenge, konvertere til islam eller blive dræbt. Et ultimatum som mange kristne irakere har måttet stå overfor.

Efter den glædelige genforening håber familien på, at de kan emigrere til et andet land. Udover Christina har familien to døtre og to sønner.

LÆS OGSÅ: Syrienkriger kæmper for at beholde dansk pas

Andre læser lige nu

Hitter på mx

AnnonceHitter på mx