Af - 26/04-16 16:11

TV: Her sprænger Paris-terrorist sig selv i luftenTV: Her sprænger Paris-terrorist sig selv i luften

Vi advarer om stærke billeder: En fransk tv-station har frigivet en video-overvågning af den ene Paris-bombemands selvmordsaktion.

Ingen af gæsterne kunne have haft nogen anelse om, hvad der var ved at skulle ske, da Paris-bombemanden Brahim Abdeslam kom ind på Café Comptoir Voltaire i Paris en fredag aften omkring klokken 21.40.

Bruxelles-bombemand var IS-fangevogter hos dansk gidsel
Bruxelles-bombemand var IS-fangevogter hos dansk gidsel

Men få sekunder efter udløste han detonatoren og sprængte sig selv i luften, og kun ufatteligt held var skyld i, at det ikke lykkedes ham at tage nogle af de uskyldige cafegæster med sig i døden.

Gæsterne slap med mindre skrammer og et chok for livet.

Mistænkt for Paris-angreb sigtes for drabsforsøg i Belgien
Mistænkt for Paris-angreb sigtes for drabsforsøg i Belgien

Samme aften lykkedes det den 31-årige terrorists medsammensvorne at tage 130 mennesker med sig i døden ved andre angreb i den franske hovedstad.

Den 31-årige selvmordsterrorists lillebror deltog også i angrebet i Paris, men hans bombe blev ikke udløst. Han blev anholdt for en måned siden i Bruxelles.

Videoovervågningen af det mislykkede terrorangreb er blevet offentliggjort af en fransk tv-station, og her ser man, hvordan terroristen kommer ind på cafeen og tilsyneladende gør tegn på en bøn, inden han udløser bomben, der er fastgjort til hans bukser.

Hovedmistænkt fra Bruxelles sigtes også for angreb i Paris
Hovedmistænkt fra Bruxelles sigtes også for angreb i Paris

Eksplosionen river hans krop fra hinanden, og efterfølgende havde efterforskerne kun hans fingeraftryk til at identificere ham.

Også Brahim Abdeslams 26-årige lillebror, Saleh Abdeslam, deltog i angrebet i Paris, men hans bombe blev ikke udløst, og efterfølgende var han genstand for en af Europas største menneskejagter, indtil han for en måneds tid siden blev skudt og anholdt i Bruxelles.

Belgiere går på gaden i protest mod terrorangreb
Belgiere går på gaden i protest mod terrorangreb

Brahim Abdeslams få jordiske rester er blevet begravet i Bruxelles-forstaden Schaerbeek.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx