Af Ritzau - 29/09-16 10:05; Opdateret: 29/09-16 11:49

Rusland foreslår våbenhvile på 48 timer i AleppoRusland foreslår våbenhvile på 48 timer i Aleppo

Et amerikansk forslag om en syv dage lang våbenhvile er uacceptabelt for Rusland.

storybild

- USA's udmelding om, at landet vil afbryde samarbejdet med Rusland, hvis luftangrebene i Aleppo fortsætter, er et "emotionelt sammenbrud", siger den russiske viceudenrigsminister, Sergej Ryabkov. (Billede: Reuters/Abdalrhman Ismail)

En russisk viceudenrigsminister siger til nyhedsbureauet Tass, at den russiske regering foreslår en våbenhvile på 48 timer i Aleppo i Syrien som "humanitær pause". Han siger, at et amerikansk forslag om en syv dage lang våbenhvile er uacceptabel for Rusland.

Samtidig tager viceudenrigsministeren, Sergej Ryabkov, skarpt afstand fra USA's seneste udmeldinger om Aleppo.

- USA's udmelding om, at landet vil afbryde samarbejdet med Rusland, hvis luftangrebene i Aleppo fortsætter, er et "emotionelt sammenbrud", siger han.

Han siger samtidig, at Rusland er rasende over USA's truende tone, og at de seneste udmeldinger fra amerikanerne er ensbetydende med støtte til terrorisme.

USA's udenrigsminister, John Kerry, kræver, at Rusland stopper sine luftangreb i Aleppo i Syrien. Hvis ikke det sker, truer Kerry med at afbryde samarbejdet om Syrien med russerne.

- Han har informeret udenrigsministeren (Sergej Lavrov, red.) om, at USA gør tilløb til at suspendere det bilaterale samarbejde mellem USA og Rusland i Syrien, medmindre Rusland tager øjeblikkelig skridt til at afslutte angrebet på Aleppo og genoprette våbenhvilen.

Sådan lød det i en erklæring fra det amerikanske udenrigsministerium onsdag.

Kort forinden sagde FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, i New York, at der bliver begået krigsforbrydelser i Aleppo, og han omtalte byen som "et slagtehus", skrev nyhedsbureauet Reuters.

To af Aleppos større hospitaler blev bombet fra luften tidligere onsdag. Der er blot 35 læger tilbage i Aleppo, anslår Verdenssundhedsorganisationen (WHO). En våbenhvile i Syrien, som for to uger siden blev aftalt mellem USA og Rusland, brød i sidste uge sammen.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skud affyret i boligområde
bt.dk
Mand trak kniv i supermarked: Kan du...
bt.dk
Meghan Markles halvsøster afbrudt...
bt.dk
Tv-ekspert stiktosset over p-afgift:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx