Af Ritzau - 20/05-17 10:05

Saudisk konge gav hånd til Trump og førstedameSaudisk konge gav hånd til Trump og førstedame

Trump er på den første del af rundrejse ledsaget af sin ældste datter, Ivanka Trump, og sin svigersøn.

storybild

Præsident Donald Trump sammen med Saudi-Arabiens kong Salman under velkomstceremonien i Riyadh. Trump er på den første del af turen ledsaget af sin første datter og rådgiver, Ivanka Trump, og sin svigersøn, Jared Kushner. (Billede: Reuters/Jonathan Ernst)

Den røde løber blev rullet ud, da præsident Donald Trump lørdag landede i den saudiarabiske hovedstad, Riyadh.

Få minutter efter det amerikanske præsidentfly var landet klokken 9.50 (klokken 8:50 dansk tid) gik Trump og hans kone Melania, der var klædt konservativt i sort, men som ikke havde tildækket sit hår, side om side hen til Saudi-Arabiens kong Salman. De udvekslede begge håndtryk med kongen.

Trump skal søndag tale til et halvt hundrede arabiske og muslimske politiske ledere i det ultrakonservative kongedømme.

Trump er på den første del af turen ledsaget af sin første datter og rådgiver, Ivanka Trump, og sin svigersøn, Jared Kushner.

Under sit besøg i Saudi-Arabien vil den amerikanske leder forsøge at opmuntre staterne ved Den Persiske Bugt til at danne en Nato-lignende styrke for Mellemøsten. Det siger højtstående kilder i Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der var forud for Trumps ankomst tale om, at Sudans præsident, Omar al-Bashir, som er eftersøgt af Den Internationale Straffedomstol (ICC) i Haag for krigsforbrydelser, folkedrab og forbrydelser mod menneskeheden, ville være til stede ved topmødet i Saudi-Arabien.

Amerikanerne var imod hans tilstedeværelse, og Bashir meddelte fredag, at han ikke ville komme til Saudi-Arabien.

Bashir har undgået anholdelse, siden han blev efterlyst i Haag i 2009. Han er anklaget for krigsforbrydelser i den vestlige sudanesiske region, Darfur, hvor op mod 400.000 mennesker mistede livet fra 2003 til 2010. To til tre millioner mennesker blev fordrevet.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt regnskab: Så meget tjener Danske...
bt.dk
Brøndby-spillerne fik fri: Zorniger...
bt.dk
Stjernen fortæller om rædselsaften:...
bt.dk
DMIs meteorolog har en nedslående...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx