Af - 30/01-16 11:15

Akvariekrig: Hun-haj æder han-haj, fordi han skubbedeAkvariekrig: Hun-haj æder han-haj, fordi han skubbede

Det tog hun-hajen 21 timer at fortære den han-haj, der havde bevæget sig ind på hendes territorium. Episoden blev fanget på video - se den i artiklen.

Bildstrecke im Grossformat »
Hvert år dræber bjørne omkring 5-10 mennesker, hvilket sætter bjørnene på en 10. plads over de dyr, der dræber flest mennesker. Hajer hæfter hvert år for, at 100 mennesker dør. Den hajart, der dræber flest mennesker årligt, er hvidhajen, hvis mund kan blive op til en meter bred. Hvidhajen kan blive op til otte meter lang og for nylig opdagede man, at hvidhajen kan "hoppe" op af vandet i sin fulde kropslængde. På ottendepladsen over dyr, der dræber flest mennesker, er brandmanden. De er ikke dødelige i Danmark, men det kan de være i udlandet med giften i deres tentakler. Brandmanden dræber omkring 100 mennesker hvert år. Hvert år har flodheste 100-150 menneskeliv på samvittigheden. Flodhesten er nemlig et meget agressivt dyr, der kan løbe hurtigere end mennesker på trods af dens enorme kropsvægt. Den kan løbe helt op til 50 kilometer i timen. Når de vifter med deres store øre og leger med en kæp i Zoologisk Have, kan elefanter se helt søde ud, men det prægtige dyr dræber faktisk omkring 300-500 mennesker hvert år. Krokodiller. Dyret med de mange tænder og det store, spidse gab. Det kommer måske ikke bag på de fleste, at krokodiller er et farligt dyr - også for mennesker. Hver år er krokodillen skyld i 600-800 dødsfald. I kategorien store klattedyr er løver, tigre, geparder og jaguarer. Hver år dræber de 800 mennesker. De er små, men de er slet ikke ufarlige. Skorpionen har 800-2.000 menneskeliv på sin samvittighed hver år. I enden af skorpionens hale sidder nemlig en giftbrod, og tommelfingerregelen er, at jo mindre skorpionernes kløer er, des giftigere er den. De ser farlige ud, og det er de også. Giftslanger er de dyr, der dræber næstflest mennesker. Hvert år dræber den 50.000-125.000 mennesker. Den eneste giftslange i Danmark er hugormen, som hvert år bider 200 personer, men dødsfald er meget sjældne Det dyr, der dræber flest mennesker, er myggen. Men læs videre før du går i panik over, at en myg flyver rundt i dit soveværelse i Danmark. Myg i Danmark er nemlig ikke livsfarlige, men i Afrika, Asien og Amerika lever der myg, der kan overføre sygdomme såsom malaria. Derfor er myg hvert år skyld i 2-3 millioner dødsfald.

Galleri: Top ti over de dyr, der dræber flest mennesker.

En sand territoriekrig er endt i hajkannibalisme i et akvarium i Seoul, hvor to sandtigerhajer - en otteårig hun og en femårig han - var uenige om, hvem der bestemte i hvilken del af deres fælles tank.

Da den femårige han svømmede ind i den tre år ældre hun, endte hun opgøret på en noget bizar måde: Ved at æde ham.

Verdens eneste hvidhaj i fangenskab dør efter tre dage
Verdens eneste hvidhaj i fangenskab dør efter tre dage

- Hajer har deres egne territorier, forklarer en talsmand fra COEX Aquarium til Reuters.

- Nogle gange, når de støder ind i hinanden, bider de af ren forbløffelse.

Hun-hajen startede med den anden hajs hoved og begyndte langsomt af fortære resten af kroppen.

Mand bidt af haj: Sådan overlevede han angrebet
Mand bidt af haj: Sådan overlevede han angrebet

Det tog hende hele 21 timer at komme igennem det alternative måltid, men det forventes, at hun på et tidspunkt vil gylpe en del af sin tidligere bofælle op igen.

Se videoen af episoden her:

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx