Af Maria Christine Madsen - 02/01-18 07:06; Opdateret: 02/01-18 07:22

Alle troede, mystisk teenager var den forsvundne Madeleine McCann: Sådan går det hende nu Alle troede, mystisk teenager var den forsvundne Madeleine McCann: Sådan går det hende nu

Det meste af verden begyndte at undre sig, da billeder af en 'mystisk teenagepige' for et år siden begyndte at florere på internettet.

storybild

Embla Jauhojärvi og Madeleine McCann. (Billede: Missing People of America / Privat)

Flere håbede, at den unge kvinde i virkeligheden var den forsvundne pige Madeleine McCann, men det viste sig senere, at hendes identitet var en ganske anden. Nu - et år senere - bor hun hjemme hos sin familie igen.

Det skriver det engelske medie The Sun.

Billederne af den unge kvinde, der blev set vandrede rundt snavset, med uglet hår og iført pjaltet tøj i den italienske hovedstad Rom sidste efterår, begyndte hurtigt at blive spredt rundt på internettet, mens teorierne om, hvem hun kunne være, tog til.

LÆS OGSÅ: Madeleine McCann-barnepige afslører nye, skræmmende detaljer

Flere håbede, at der kunne være tale om den forsvundne Madeleine McCann, der i en alder af tre år forsvandt sporløst fra sine forældres lejlighed i Praia da Luz under en familieferie i Portugal tilbage i 2007. Den teori blev dog hurtigt skudt ned - både af Madeleine McCanns forældre, og fordi man på nærbilleder af den ukendte kvinde kunne konstatere, at hun ikke havde den karakteristiske plet i det ene øje, som Madeleine McCann har.

Madeleine McCann forsvandt, da hun var tre år, mens hun var på ferie med sin familie i Portugal.

Men fordi billederne af kvinden blev delt vidt og bredt i håbet om, at hun kunne være 'Maddie', nåede de også til Sverige, hvor 54-årige Tahvo Jauhojärvi fra Stockholm til stor lettelse og overraskelse kunne konstatere, at det var hans datter på billederne.

Seks måneder forinden var hans datter - Embla Jauhojärvi, der lider af en svær grad af Aspergers syndrom - forsvundet, efter hun i maj det år var rejst til Italien for at gå på sprogskole. Siden havde faderen ikke kunnet få kontakt til hende, og forgæves havde han i et halvt år forsøgt at finde svaret på, hvad der var sket med hende.

LÆS OGSÅ: Maddies mor afslører hjerteskærende ritual i sjældent interview

Efter at have set datteren på billederne, rejste han til Rom, hvor de to blev genforenet. I begyndelsen ønskede den unge kvinde dog ikke at rejse tilbage til Sverige med sin far, men til The Sun fortæller Tahvo Jauhojärvi nu, at Embla siden august i år har boet hos ham og familien i Sverige.

De første måneder hjemme i Sverige tilbragte hun ifølge faderen på et hospital.

»Hun bor hos mig igen. Hun kan få en bedre fremtid... og planlægge en smule bedre. Der var altid håb. Det var meget rart (da hun blev fundet, red.), for jeg savnede hende så meget, og alt gik godt, da hun kom tilbage,« siger han.

Sådan så Embla Jauhojärvi ud på billederne, der blev delt på internettet sidste år. (Billede: Missing People America)

Han indrømmer dog, at det ikke var særlig rart at se datteren på hospitalet, mens hun var indlagt og fik behandling.

»Jeg besøgte hende flere gange på hospitalet, men det var ikke nemt. Jeg har ikke lyst til at blive mindet om det, for selvom det var svært i Rom, var det svært at se hende sådan. Nogle gange ser jeg billederne fra dengang, og det er stadig hårdt,« siger han.

Han fortæller, at datteren, der nu er 22 år, ønsker at vende tilbage til studierne og læse videre.

»Jeg tror, hun vil begynde at jura eller økonomi eller noget lignende,« siger han.

Da Embla Jauhojärvi blev fundet sidste år, fortalte Tahvo Jauhojärvi, at datteren lider af en svær grad af Aspergers syndrom, hvilket kan være forklaringen på, hvorfor mange af dem, der havde spottet hende i Roms gader, beskrev den unge kvinde som 'forvirret, traumatiseret eller psykisk syg'. Ifølge Tahvo Jauhojärvi gør datterens diagnose det svært for hende at kommunikere, og hun bryder sig ikke om at tale med mennesker, hun ikke kender.

»Hun er en klog pige, men nogle gange bliver hun fanget i de her mærkelige situationer,« sagde han dengang.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Netop frigivet: Helt nye...
bt.dk
Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Kent Nielsen anede ikke, at han ville...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx