Af Ritzau - 23/06-17 21:29; Opdateret: 24/06-17 00:22

TV: Terrorangreb på Den Store Moske i Mekka afværgetTV: Terrorangreb på Den Store Moske i Mekka afværget

Saudisk politi har skudt og dræbt en terroreftersøgt i Mekka og anholdt flere andre, rapporterer al Arabiya.

storybild

Troende samlet onsdag i Den Store Moske i Mekka, mens afslutningen af ramadanen nærmer sig. (Billede: Scanpix/Bandar Aldandani)

Saudiske sikkerhedsstyrker har forpurret et terrorangreb mod Den Store Moské i den hellige by Mekka.

Det siger kilder til tv-stationen al Arabiya fredag aften.

Politiet har opdaget to terrorgrupper i Mekka og en i Jeddah. Deres plan var at angribe troende i moskéen, hedder det.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at landets indenrigsministerium via det statslige tv har oplyst, at en selvmordsbomber har sprængt sig selv i luften.

AFP supplerer med oplysningen om, at 11 mennesker kom til skade, da bomben sprængte og en treetagers bygning styrtede sammen over dem som følge af bombesprængningen. Fem af de kvæstede var betjente.

Ifølge indenrigsministeriet havde manden planer om at angribe moskéen i Mekka. Yderligere fem militante skal være i politiets varetægt.

Al Arabiyas engelsksprogede tjeneste skrev tidligere fredag aften, at en mand eftersøgt for terror er blevet skudt og dræbt i Mekka under en skudkamp med politiet. Det fremgik også, at flere andre personer var anholdt.

Politiet omringede et hus i bydelen al-Aseelah, hvor de eftersøgte skjulte sig.

Det er endnu uvist, hvem der stod bag planerne om at bombe moskéen i Mekka. Den militante bevægelse Islamisk Stat, der har et erklæret mål om at etablere et kalifat, har tidligere udført angreb i landet.

Det er den muslimske fastemåned ramadan. Fredag var den 27. dag i fastemåneden, hvor troende deltager i den lille pilgrimsfærd, Laylat a-Qadr, i Mekka.

I maj sidste år skød og dræbte saudiske sikkerhedsstyrker to formodede IS-krigere uden for Mekka. To andre formodede IS-krigere sprængte sig ved samme lejlighed i luften.

Den Store Moské er det helligste sted for muslimer. Under den årlige pilgrimsfærd skal troende flere gange bevæge sig omkring den sorte kaba i centrum af moskéen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx