Af Fie West Madsen - 27/01-18 16:00

Utrolige scener: Europæisk hovedstad står under vand - kendte attraktioner truet Utrolige scener: Europæisk hovedstad står under vand - kendte attraktioner truet

Den franske hovedstad Paris er lørdag i forhøjet beredskab, mens vandstanden i Seinen fortsat stiger. Prognoserne advarer om, at situationen kan vare helt ind i næste uge.

storybild

Politidykkere patruljerer de oversvømmede gader i Villeneuve-Saint-Georges tæt ved Paris. (Billede: Christian Hartmann)

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Det franske politi oplyser til nyhedsbureauet, at 650 mennesker er blevet evakueret fra deres hjem i Paris, og flere har borgere er blevet tvunget til at bruge båd for at komme gennem gaderne.

Flere af Paris' velkendte museer som Louvre Musee d'Orsay og Orangie er ligeledes i forhøjet beredskab og forbereder sig på oversvømmelser.

Man vurderer, at vandstanden i Seinen mellem lørdag eftermiddag og søndag morgen vil nå mellem 5,8 og seks meter - tidligere mente man, den kunne nå helt op på 6,2 meter. Det er omkring 4-5 meter over Seinens normale vandstand.

I disse dage er vandstanden i Paris tæt på rekordhøj. Louvre er lukket og mange togstationer er også lukkede som resultat af de store vandmængder i Seinen. (Billede: Gonzalo Fuentes)

Allerede torsdag blev indbyggerne i Paris advaret mod vandmængderne fra Seinen. Det er en usædvanlig våd januar måned, der har fået floden til at gå over sine bredder, ifølge det engelsksprogede lokalmedie The Local.

Selvom vandstanden nu er høj, er det ikke voldsommere end det, meteorologer havde forventet. Det er dog langtfra sikkert, at problemerne er overstået.

»Hvis det regner igen fra midten af næste uge, så er jeg ikke på nuværende tidspunkt sikker på, at vi er færdige med det her endnu,« siger Marc Mortureux, risikoforebyggelseschef i det franske miljøministerium, til AFP.

En statue er oversvømmet af vand som resultat af de store (Billede: Gonzalo Fuentes)

Vagtchef hos DMI Dan Nilsvall forklarede fredag, at der i den seneste tid er faldet meget regn over det centrale Europa. Derudover er det også faldet meget sne i de europæiske Alper.»I Frankrig har nedbøren siden 1. december i fjor været over dobbelt i forhold til normalt. Der har været 183 millimeter regn«, sagde Dan Nilsvall til BT fredag.

Der er ikke meldinger om omkomne i forbindelse med oversvømmelserne.

En ældre kvinde bliver hjulpet igennem vandet, efter hun var vendt tilbage til sit hjem for at fodre sine kæledyr. (Billede: Christian Hartmann)

Politidykkere patruljerer de oversvømmede gader i Villeneuve-Saint-Georges tæt ved Paris. (Billede: Christian Hartmann)

Notre Dame oplyst langs Seinen, som er gået betydeligt over sine bredder. (Billede: Christian Hartmann)

En person må forlade sit hjem i de oversvømmede gader i Villeneuve-Saint-Georges. (Billede: Christian Hartmann)

Vandstanden i Seinen er steget betydeligt. I baggrunden ses bagsiden af Notre Dame. (Billede: Philippe Wojazer)

En oversvømmet gadelampe giver en smule perspektiv i det oversvømmede landskab. (Billede: Christian Hartmann)

En brandmand tjekker, om en båd er forsvarligt fortøjret. (Billede: Christian Hartmann)

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tennis-direktør afviser...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
12-årig Emilie fra Assens i...
bt.dk
Wozniackis ekstræner efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx