Af Benjamin Krogh - 11/01-16 10:48

Syrere sulter i oprørskontrollerede byerSyrere sulter i oprørskontrollerede byer

Røde Kors siger, at sultende syrere i den oprørskontrollerede by Madaya, får leveret mad mandag.

storybild

(Billede: Alexander Kots)

Et stort antal sultende syrere i den oprørskontrollerede by Madaya, som har været omringet af hæren i seks måneder, får leveret mad mandag, siger Røde Kors.

Læger uden Grænser har advaret om, at situationen i den belejrede syriske by, som ligger i et højdedrag nær Libanons grænse, er så alarmerende, at flere vil dø af sult meget snart, hvis ikke nødhjælp modtages hurtigt.

- Vi arbejder hårdt på at få leveret mad til byen mandag. Det kunne ikke lade sig gøre søndag af logistiske grunde, siger Pawel Krzysiek, som er talsmand for Den Internationale Røde Kors Komité i Damaskus.

Mad når frem til tusindvis af sultende syrere mandag
Mad når frem til tusindvis af sultende syrere mandag

Tamam Mehrez fra Røde Halvmåne i Syrien bekræfter, at der senest mandag bliver uddelt mad i byen, som er omgivet af pigtråd, landminer og snigskytter. Der er ifølge FN fanget omkring 42.000 mennesker i den omringede by.

Læger uden Grænser siger, at mindst 23 mennesker er sultet ihjel i byen siden 1. december. Nødhjælpsorganisationen har læger på et hospital, hvor 150 alvorligt syge i øjeblikket er indlagt. Blandt de døde er seks babyer.

The New York Times skriver, at indbyggere koger suppe på græs og olivenblade.

To teenagere anmelder gruppevoldtægt under tysk nytårskatastrofe
To teenagere anmelder gruppevoldtægt under tysk nytårskatastrofe

Hjælpeorganisationen henviser også til en kritisk situation i to andre landsbyer, hvor folk sulter, selv om FN har indgået en aftale med de stridende parter om at bringe hjælp ind.

Læger uden Grænser siger, at det er nødvendigt at evakuere folk fra Madaya, som ligger 30 kilometer nordvest for hovedstaden Damaskus.

Adgangen til Madaya og den nærliggende by Zabadani har været kontrolleret af regeringsvenlige styrker, mens de shiamuslimske byer Fuaa og Kafraya, som ligger i det nordvestlige Syrien, har været aflukket af regeringsfjendtlige oprørere.

De i alt 20.000 indbyggere i de to byer vil også modtage fødevareforsyninger mandag, siger Røde Kors.

/ritzau/Reuters


LÆS OGSÅ: 100 ekstra politifolk på Münchens gader efter trusler

LÆS OGSÅ: To bomber i Homs koster mindst 32 syrere livet

LÆS OGSÅ: Snesevis af syrere dør under formodet russisk angreb

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx