Af Ritzau - 29/10-16 00:19; Opdateret: 29/10-16 00:50

Populær Biden afviser at blive Clintons udenrigsministerPopulær Biden afviser at blive Clintons udenrigsminister

Joe Biden siger, at han gerne vil hjælpe Hillary Clinton. Men det bliver ikke som hendes udenrigsminister.

storybild

Joe Biden (til venstre) er en populær herre. Den tidligere senator fra Delaware er kendt for at favne både republikanske og demokratiske holdninger, og han har en bred appel i det ellers splittede politiske USA. (Billede: Scanpix/Yuri Gripas)

Den amerikanske vicepræsident, Joe Biden, siger fredag ifølge amerikanske medier, at han ikke vil være en del af en eventuel Clinton-regering.

De seneste dage har der ellers været skrevet flittigt om muligheden for, at Biden kunne blive Clintons udenrigsminister, hvis Demokraterne vinder præsidentvalget.

Men det er 73-årige Joe Biden ikke interesseret i.

- Jeg vil gøre alt for at hjælpe Hillary, hvis hun bliver valgt. Men jeg vil ikke forblive i regeringen, siger Biden i et interview med KBJR, en af NBC's lokalstationer i Minnesota.

Torsdag afslørede det politiske netmedie Politico, at Clintons lejr overvejede at tilbyde Joe Biden rollen som udenrigsminister, hvis hun bliver valgt som landets første kvindelige præsident.

Joe Biden er en uhyre populær skikkelse i amerikansk politik. Det står i skarp kontrast til Hillary Clinton, som er særdeles upopulær.

Den 73-årige Biden har været en respekteret stemme inden for amerikansk udenrigspolitik gennem sine 36 år i Senatet. Her har han blandt andet været formand for udenrigsudvalget.

Den tidligere senator fra Delaware er kendt for at favne både republikanske og demokratiske holdninger, og han har en bred appel i det ellers splittede politiske USA.

Biden blev længe set som en seriøs udfordrer til Hillary Clinton, og han blev spået særdeles gode chancer for at blive Demokraternes præsidentkandidat.

Biden valgte dog ikke at stille op til præsidentvalget i denne omgang. Det har han ellers tidligere gjort i både 1988 og 2008.

Så sent som i september viste målinger fra PPP og Gallup, at Joe Bidens popularitet er på højde med både præsident Barack Obama og præsidentfrue Michelle Obama.

Joe Biden har tidligere sagt, at han fortsætter i politik efter valget. Men det bliver altså ikke som en del af en Clinton-regering.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx