Af Lars Lindevall - 17/04-17 13:56

Hun var en rask lille pige: Så opdagede svømmelæreren et mærke på hendes rygHun var en rask lille pige: Så opdagede svømmelæreren et mærke på hendes ryg

Deres værste mareridt blev til virkelighed.

storybild

Kate Beresford fra Brisbane i Australien (th.) står nu frem og fortæller om sin datters sygdomsforløb for at sætte fokus på leukæmi, der rammer børn. (Billede: Privatfoto/Facebook )

En mor, der mistede sin lille datter til en frygtelig sygdom, står nu frem med sin historie ud fra håbet om, at der vil komme øget fokus på leukæmi, der rammer børn - og mere forskning på området.

På den australske hjemmeside mamamia.com fortæller moderen, Kate Beresford fra Brisbane, om datterens død og sygdomsforløbet, der ramte familien for lidt over halvandet år siden - og endte med, at datteren trak vejret for sidste gang den 4. november 2016.

Lille Francesca - som blev kaldt Frankie - var en glad og livlig pige. Og så var hun en rigtig »fars pige«, fortæller moderen.

»Hun var en buttet baby, der smilede hele tiden. Hun elskede sin far så meget - hun lyste op, når han kom hjem fra arbejde,« skriver moderen blandt andet i sit indlæg.

Kate Beresford beskriver familiens liv inden sygdommen som »perfekt uperfekt - noget jeg formoder, at jeg tog for givet.«

Deler hjerteskærende billeder af kræftramt søn: 'Nu er jeg skrækslagen, når jeg går i bad'
Deler hjerteskærende billeder af kræftramt søn: 'Nu er jeg skrækslagen, når jeg går i bad'

I begyndelsen af 2016 begyndte den dengang to-årige Frankie til svømning sammen med sin mor. Noget, de begge elskede. Efter et stykke tid bemærkede svømmetræneren dog et blåt mærke på datterens ryg.

Til at starte med slog Kate Beresford det hen - Frankie var jo en aktiv pige, der nemt kunne få sig nogle skrammer indimellem.

Men ugen efter var mærket der igen. Og det samme ugen efter.

I februar 2016 tog familien til læge i forbindelse med, at datteren havde fået en omgang influenza.

Her nævnte de også det blå mærke på ryggen, som lægen dog ikke bekymrede sig over. Efter en antibiotikakur blev datteren hurtigt syg igen. Denne gang blev det i første omgang konstateret, at Frankie havde fået lungebetændelse.

Chokket kom efter en række yderligere prøver. Det viste sig, at Frankie havde akut myeloid leukæmi. Leukæmi en sygdom, der opstår i knoglemarvens bloddannende stamceller. Når man har leukæmi, kan knoglemarven ikke danne blodceller på normal vis. Akut myeloid leukæmoi er den værste form for leukæmi. Den udvikler sig hurtigt, og dødeligheden er høj.

»Der begyndte vores mareridt. Den 21. februar 2016 er en dag, vi aldrig vil glemme,« skriver Kate Beresford.

Det efterfølgende halve år var ét langt hospitalsophold, hvor Frankie gennemgik den ene behandling efter den anden.

Fødte datter og røg i koma: Så hende først syv år efter
Fødte datter og røg i koma: Så hende først syv år efter

Den lille pige fejrede sin treårs fødselsdag med kemoterapi løbende ind i blodårerne. Kun et besøg fra hendes elskede storesøster holdt humøret oppe.

Senere i forløbet forsøgte lægerne sig med stamcelle-behandling - en yderst kompliceret behandlingsform, hvor Frankie fik transplanteret knoglemarv fra et andet barn.

Desværre var behandlingerne forgæves. Den 4. november 2016 døde Frankie.

I dag står moderen frem med historien for at sætte fokus på leukæmi, der rammer børn.

»Jeg tænker på, om vi kan inspirere alle, som ser det, til at gøre noget for at prøve at redde vores børn, som er døende. Du kan give blod og gøre det jævnligt, du kan registrere dig som knoglemarvsdonor for at redde nogens liv, du kan donere til forskningen i stedet for at købe en kop kaffe denne uge,« skriver Kate Beresford.


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Væbnet betjent blev uden for skole...
bt.dk
Susan Himmelblå om ikonisk scene med...
bt.dk
Børnehave lukket ned: Én voksen...
bt.dk
Bank går konkurs
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx