Af - 15/01-15 22:34; Opdateret: 15/01-15 22:46

Reddede gidslers liv: Nu får han sin belønningReddede gidslers liv: Nu får han sin belønning

Den 24-årige muslimske helt, der skjulte 15 gidsler under terrorangreb, belønnes nu med statsborgerskab.

storybild

24-årige Lassana Bathily bliver nu hædret for sin heltedåd med et statsborgerskab. (Billede: Billede: RTL Info)

Frankrigs regering vil hædre den 24-årige Lassana Bathily med et statsborgerskab efter hans tapre heltegerning under terrorangrebet i det jødiske supermarked i Paris i sidste uge.

Det skriver det franske indenrigsministerium i en pressemeddelelse torsdag, som du kan se nedenunder.Da terroristen Amedy Coulibaly stormede et jødisk supermarked i Paris og tog flere gidsler, trådte Lassana Bathily i karakter og skjulte 15 personer i supermarkedets kølerrum i kælderen. Terroristen Coulibaly, som dræbte fire af gidslerne inde i selve butikken, fik aldrig færten af de 15 andre takket være unge Lassana Bathily.

Han reddede gidslernes liv: Gemte dem i kølerum
Han reddede gidslernes liv: Gemte dem i kølerum

Først anholdt
Da Amedy Coulibaly senere blev dræbt af franske specialstyrker, og de mange gidsler flygtede ud af butikken, blev Lassana Bathily i første omgang anholdt, fordi han blev mistænkt for at stå i ledtog med gidseltageren.

Morten Storm her meldt sig ind i hjemmeværnet
Morten Storm her meldt sig ind i hjemmeværnet

Han blev dog løsladt, da myndighederne fik øjnene op for hans tapre handling i den højdramatiske og livsfarlige situation.

Det kom desuden frem, at Bathily, der oprindelig kommer fra Mali og er ansat i butikken, opholdt sig illegalt i Frankrig. Det fik efterfølgende flere end 300.000 personer til at underskrive en begæring på hjemmesiden change.org om at give ham fransk statsborgerskab.

Fransk politi åbner over 50 sager om at billige terror
Fransk politi åbner over 50 sager om at billige terror

Det er den proces, som frankrigs regering nu har sat i værk, og på tirsdag den 19. januar vil Bathily så blive hædret ved en ceremoni.

'Vi er brødre'
Bathily er selv troende muslim, og dagen efter angrebet fortalte han til det franske medie BFM TV om sin oplevelse. Han understregede blandt andet, at hans religion ikke havde nogen betydning, da det jødiske supermarked blev angrebet.

- Vi er brødre. Det er ikke et spørgsmål om jøder, kristne eller muslimer. Vi var alle i samme båd. Vi var nødt til at hjælpe hinanden ud af denne krise, sagde han.

LÆS OGSÅ: Al-Qaeda i Yemen fik brødre til Charlie Hebdo-terror

LÆS OGSÅ: Første nummer efter terror: Charlie Hebdo afslører forside

LÆS OGSÅ: Paris i kæmpe fredsmarch for Charlie Hebdo

LÆS OGSÅ: Medie: 23-årig sigtet for at billige terror i Frankrig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx