Af Finn Bjørvig Hansen - 03/09-17 22:26

Passager dummede sig på flyet: Nu koster det ham over en halv millionPassager dummede sig på flyet: Nu koster det ham over en halv million

En flypassager skal nu punge 620.000 kroner ud efter en våd flyvetur.

storybild

Et fly fra selskabet Hawaiian Airlines. (Billede: AFP)

En mand hvis uregerlige opførsel tvang piloten til at vende flyet og lande igen i Honolulu på den amerikanske ø Hawaii, skylder flyselskabet den nette sum af 97.817 dollar (620.000 danske kr., red.).

Han hedder James August og kommer fra New Jersey, og han erklærede sig skyldig i at forstyrre besætningsmedlemmerne på Hawaiian-flyet i februar måned. James August blev idømt den heftige bøde af en føderal dommer mandag, rapporterer Honolulu Star Advertiser.

Han havde været på ferie i Hawaii sammen med sin veninde og hendes børn, da han begyndte at skabe sig allerede inden flyet, der i november 2016 skulle flyve til New York, havde forladt Hawaii. Han sad en sæderække bag veninden og hendes tre børn,

James August havde allerede drukket før flyveturen, og han forsøgte at bestille mere alkohol ombord på flyet. Han drak sågar noget, som han selv havde bragt ombord.

Da maden blev severet, fortalte hans venindes 16-årige søn en stewardesse, at han havde fornærmet børnene og truet deres liv.

Da han blev bedt om at gå til en anden del af flyet, slog han ud efter hendes skulder med bagsiden af sin hånd, og andre passagerer blev nødt til at fastholde ham.

Ifølge autoriteterne råbte James August op, han sværgede og han truede med at ramme sin veninde i ansigtet.

Dommer Oki Molloway beordrede Jamas August til at betale luftfartsselskabets omkostninger ved at vende flyet om. Det inkluderer også flybrændstof, vedligehold, personale på jorden, samt omkostninger i forbindelse med at finde andre fly til passagererne.

Han slap dog for at betale de mad-vouchers for hele 290.000 dkr., som Hawaiian Airlines delte ud til de øvrige passagerer på flyet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-stjerne har fået sit store...
bt.dk
Glad Astralis-spiller efter triumf:...
bt.dk
Tallene eksploderer: Nu må tusindvis...
bt.dk
BTs karakterer efter vildt brag i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx