Af Ritzau - 22/01-14 07:49; Opdateret: 22/01-14 10:19

Urolighederne eskalerer: Dødstallet stigerUrolighederne eskalerer: Dødstallet stiger

En aktivist er blevet dræbt under de omfattende protester i den ukrainske hovedstad, Kijev.

Du kan følge med LIVE her fra urolighederne i Kiev


En aktivist er blevet skudt og dræbt under demonstrationerne i Ukraines hovedstad, Kijev. Sådan lyder meldingen fra demonstranternes egne samaritter onsdag morgen.

Efterfølgende er der ifølge nyhedsbureauet AFP opståede voldelige sammenstød mellem demonstranter og politiet. TV-billeder viser angiveligt flere aktivister, som bliver anholdt.

Uro i Ukraine: 50 aktivister anholdt i Kijev
Uro i Ukraine: 50 aktivister anholdt i Kijev

Politiet i Ukraine anholdt tirsdag 50 aktivister for deres rolle i de seneste dages voldsomme sammenstød mellem demonstrationer og sikkerhedsstyrker i hovedstaden Kijev.

De seneste demonstrationer begyndte i protest mod en ny lov, der gør det yderst vanskeligt at demonstrere i den tidligere sovjetrepublik. Loven blev vedtaget i sidste uge.

Holger K: Situationen i Ukraine uacceptabel
Holger K: Situationen i Ukraine uacceptabel

Situationen i Ukraine har været ustabil siden november, da landets regering og præsident Viktor Janukovitj afviste at underskrive en handels- og associeringsaftale med EU.

Efterfølgende besluttede regeringen at indgå en omfattende økonomisk aftale med Rusland, som ukrainerne i forvejen var afhængige af på grund af gæld til russerne, som leverer gas.

En engelsk journalist på en engelsk-sprogede avis KyivPost har postet dette billede på Twitter:
Opdateres...

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx