Af Ritzau - 15/08-16 11:46; Opdateret: 15/08-16 12:27

Kvinde får ti års fængsel for at bortføre nyfødt i 1997Kvinde får ti års fængsel for at bortføre nyfødt i 1997

Zephany Nurse blev i 1997 bortført fra et hospital i Cape Town. Nu har hendes bortfører fået sin straf.

storybild

Zephany Nurses biologiske mor, Celeste Nurse (i midten), lå og sov på et hospital i Cape Town, da en kvinde bortførte hendes nyfødte pige i april 1997. (Billede: Scanpix/Rodger Bosch)

En sydafrikansk domstol har mandag idømt en 52-årig kvinde ti års fængsel for at bortføre en nyfødt baby fra hospitalet Groote Schuur Hospital i Cape Town for 19 år siden. Kvinden opfostrede barnet som sit eget.

Det rapporterer sydafrikanske medier ifølge nyhedsbureauet AFP.

Dommeren ved højesteretten i Cape Town lagde vægt på, at forbrydelsen var overlagt og alt for alvorlig til ikke at uddele en fængselsstraf for.

Den nyfødte pige, Zephany Nurse, var blot to dage gammel, da hun blev bortført, mens moren lå og sov på hospitalet.

Den kvindelige bortfører blev anholdt sidste år. Det skete, fordi elever på den bortførte piges gymnasium fattede mistanke, fordi en anden pige på skolen lignede hende meget.

En dna-test, der blev udført af politiet, viste, at de to piger var søstre.

Familien Nurse har i alle årene boet blot et par kilometer fra deres bortførte datter. Familien har aldrig opgivet håbet om at finde deres forsvundne datter og har hvert år fejret hendes fødselsdag.

Den dømte kvindes identitet er holdt skjult af hensyn til offerets identitet.

Zephany Nurses biologiske far, Morne Nurse, er tilfreds med strafudmålingen og siger, at han glæder sig til at opbygge et forhold til sin datter.

Under retssagen har pigens biologiske mor, Celeste Nurse, beskrevet, hvordan hun i en alder af 18 år vågnede op på fødegangen og opdagede, at hendes nyfødte datter var forsvundet fra sin tremmeseng.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx