Af Webstud/AS - 05/04-17 18:26

Nivea i shitstorm efter reklame: 'Den er racistisk'Nivea i shitstorm efter reklame: 'Den er racistisk'

Den tyske kosmetikproducent Nivea er havnet i problemer efter de offentliggjorde en reklame, der af mange betegnes som racistisk.

Bildstrecke im Grossformat »

Man skal ikke været noget geni i markedsføring for at regne ud, at det ikke er smart at skrive ‘hvid’ og ‘ren’ i samme sætning.

Det må den tyske kosmetikproducent Nivea sande, efter deres reklame er havnet i en gedigen shitstorm, skriver BBC.

LÆS OGSÅ: Jørgen er ude: Kims tager konsekvensen efter shitstorm

“Hvid er renhed” kan Niveas slogan for deres nye deodorant oversættes til, hvilket har vakt harme blandt en masse Facebook- og Twitter-brugere


LÆS OGSÅ: 'Vi giver ikke til sorte': Kelly fik racistisk seddel i stedet for drikkepenge

På trods af, at navnet Nivea betyder ‘hvid’ på latin, og produkterne gør forbrugeren ren, var det ordlyden, der var forkert. Reklamen gav associationer til raceadskillelse, hvilket fik mange brugere til at råbe vagt i gevær og anklage Nivea for racisme


LÆS OGSÅ: Politi fik nok af racist: Her er det bramfri svar

- Der har været bekymringer omkring etnisk diskrimination grundet et opslag om Nivea Deodorant Invisible for Black & White. Vi undskylder til alle dem, som bliver stødt af dette specifikke opslag. Efter at have indset, at opslaget er misledende, blev det omgående trukket tilbage, udtalte en talsmand til BBC.

LÆS OGSÅ: Nævninge afgør om Charleston-morder skal henrettes

Hvis du føler, at du har hørt de ord før, skyldes det, at Nivea havnede i en lignende situation for seks år siden og kom med samme undskyldning. Her var det også en racistisk betonet reklame med en afroamerikansk mand, som skulle ‘civiliseres’.


LÆS OGSÅ: Dansker på forsiden af New York Times: Jeg er blevet racist

LÆS OGSÅ: 16-årig hænger sig selv: Valgte døden frem for at blive kaldt racist

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx