Af Ritzau - 10/09-16 06:40

Kerry og Lavrov køber pizza og vodka til utålmodig presseKerry og Lavrov køber pizza og vodka til utålmodig presse

Forhandlingerne om en fredsaftale i Syrien trak fredag ud i timevis. Sulten presse blev afspist med pizza.

storybild

Ruslands udenrigsminister stod personligt for uddelingen af vodka til de ventende journalister i Genève fredag aften. (Billede: Reuters/Kevin Lamarque)

Midt i de svære og langtrukne forhandlinger om en fredsaftale i Syrien var der fredag aften også plads til enkelte træk på smilebåndet.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, blev en populær mand hos den ventende verdenspresse, da han hen under aftenen agerede bud og kom med en stak pizzaer til journalisterne.

Pizza, som USA's udenrigsminister, John Kerry, vel at mærke havde bestilt til den russiske delegation som undskyldning for at have trukket de i forvejen lange forhandlinger ud.

- Det er en gave fra den amerikanske delegation, sagde Lavrov ifølge nyhedsbureauet Reuters til pressen på Hotel Wilson i Genève.

Forhandlingerne havde på det tidspunkt varet i næsten 12 timer, men der gik ikke lang tid, før Lavrov igen dukkede op. Denne gang med to flasker russisk vodka.

- Pizzaen var fra den amerikanske delegation. Det her er fra den russiske delegation, lød det denne gang.

Forhandlingerne, der mundede ud i et udkast til en fredsaftale mellem de stridende parter i Syrien, trak blandt andet ud, fordi den amerikanske delegation i Genève havde brug for at afstemme dele af indholdet med Washington.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx