Af - 16/05-14 20:42

Som barn ville han holde sin sygdom skjult – nu fortæller han alle om denSom barn ville han holde sin sygdom skjult – nu fortæller han alle om den

Den amerikanske universitetsstuderende Jamie Sanders forsøgte i sin barndom at skjule, at han lider af Tourettes syndrom. I dag fortæller han alle og enhver om det.

- Jeg har Tourettes syndrom. Vær sød ikke at fortælle det til nogen. Det sagde jeg til mine lærere på den første dag i sjette klasse.

Sådan starter Jamie Sanders sit digt 'This Time' ('Denne Gang'), som du kan se ham fremføre som poetry slam over artiklen.

Chok: Se hvad der sker med denne kvinde når hun fjerner sin makeup
Chok: Se hvad der sker med denne kvinde når hun fjerner sin makeup

- Jeg har Tourettes syndrom. Vær sød at fortælle det til alle, lyder slutningen et par minutter senere.

I digtet fortæller han om, hvordan han er blevet drillet og betragtet som en 'freak' af skolekammerater, netop fordi han har Tourettes; en sygdom, der giver folk såkaldte 'tics' – altså ensartede, gentagne, ufrivillige bevægelser i en lille muskelgruppe.

'Verdens grimmeste kvinde' vil stoppe mobning med ny dokumentar
'Verdens grimmeste kvinde' vil stoppe mobning med ny dokumentar

- I dag er det okay. For jeg ved, at det er en del af mig. De siger, at jeg måske vokser fra det. Men hvorfor skulle jeg ønske at vokse fra min hud og mine årer? For de voksede så fint med mig, siger han i videoen om at lære at leve med sygdommen.

Efter at hans video er blevet populær på YouTube har han da også fået mange positive henvendelser, afslører han på Facebook:

- Den respons, jeg har fået, har været massiv og inspirerende og har hjulpet mig igennem mine eksamener i denne uge. Tak, skrev han på det sociale medie i sidste måned.

LÆS OGSÅ: Disse udviklingshæmmede danser dig i godt humør

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Derfor har du købt blomster i dag...
bt.dk
Overraskende opråb fra rigmand kendt...
bt.dk
Stålsat Michael Laudrup: 'Jeg ønsker...
bt.dk
Syv-årig dreng faldt gennem isen: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx