Af Peter Voergaard - 11/11-17 13:01

Advarsel - meget voldsomme billeder: Folkemængde sætter ild til elefant-mor og hendes lille ungeAdvarsel - meget voldsomme billeder: Folkemængde sætter ild til elefant-mor og hendes lille unge

Vi skal advare om voldsomme billeder.

storybild

Babyelefanten skriger i frygt og forvirring, imens en gruppe mænd under jubel jager den forsvarsløse elefantunge og dens mor væk. Dyrenes paniske flugt er blevet foreviget, idet de to dyr bliver jaget ud på asfalten og henimod en gruppe træer til højre i billedet.

Forud for billedet har en ukendt gruppe mennesker i Bankura-distriketet i West Bengal i Indien, sat ild til dyrene via blandt andet brændende tjære. Billedet har netop vundet en fotokonkurrence afholdt af Sanctuary Wildlife Magazine. Da billedet blev kåret som vinderfotoet blev det fremhævet, at 'den form for ydmygelse (af elefanterne, red.) er rutine'. Fotograf Biplab Hazra fortæller, at babyelefanten skreg i forvirring, da mændene smed brændende tjære og fyrværkeri mod elefanterne.

»For disse kloge og blide, sociale dyr, der har levet på kontinentet igennem århundreder, så er helvede nu og her,« udtaler han.

I gennem længere tid har mennesker og elefanter levet meget tæt på hinanden i området, men elefanternes tilstedeværelse er blevet for meget for mændene. En af dem, der lever i området, Mainak Mazumder, fortæller ifølge Daily Mail, at mange mennesker eftersigende er vrede på elefanterne, fordi dyrene ødelægger deres afgrøder, marker og har 'dræbt uskyldige folk'. Omvendt bliver elefanterne presset væk fra deres leveområder, fordi indiske bønder ifølge Qartz omdanner dyrenes områder til ny landbrugsjord

Det er uklart, hvad der skete med elefantmoderen og dens unge.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Ballade internt i regeringen: Var det...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Uhyggeligt gidseldrama i Frankrig: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx