Af - 29/03-14 13:55

Forfatter om Breivik: Utøya-massakren var hans 'boglancering'Forfatter om Breivik: Utøya-massakren var hans 'boglancering'

Norsk forfatter har skrevet en bog, der går tæt på Anders Behring Breivik og hans terrorhandlinger.

storybild

(Billede: Polfoto/arkiv)

- Jeg er blevet kritiseret for, at bogen skæmmes af groteske detaljer. Men hvem skal skånes for de groteske detaljer? Er det læserne? Eller er det et misforstået hensyn til de efterladte, som vældig godt ved, hvad der er sket? De har alle læst deres del af bogen, og de har ikke ændret på en bloddråbe. De har mareridt over det om natten. Så forfærdeligt var det akkurat, og det skal ud.

Breiviks brok fortsætter: Hvorfor må jeg ikke bruge bodylotion..?
Breiviks brok fortsætter: Hvorfor må jeg ikke bruge bodylotion..?

Sådan siger den norske forfatter Åsne Seierstad, der har skrevet bogen 'En af os' om Anders Behring Breivik, til Jyllands-Posten.

Hun lægger ikke fingre imellem i beskrivelserne af, hvordan Breivik tog livet af i alt 77 mennesker den 22. juli 2011, og det er helt nødvendigt, mener hun:

- Vi må undgå mytedannelser. Om nogle år husker vi ikke, hvad der skete. Men det skete. Og det skete sådan her, siger hun i interviewet med den danske avis.

Han overlevede Breivik - nu er han norsk MGP-favorit
Han overlevede Breivik - nu er han norsk MGP-favorit

Det store spørgsmål om, hvorfor Breivik gjorde, som han gjorde, overlader bogen til gengæld til læserne selv at tænke over. Men Åsne Seierstad løfter alligevel lidt af sløret for sin egen personlige vurdering:

- Han ville have anerkendelse for sit manifest, sin store bog; hele Utøya-aktionen kaldte han 'boglanceringen', og det er hans formål: at blive set, mener den norske forfatter ifølge Jyllands-Posten.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx