Af - 29/11-16 12:39

Klumme: 'Hygge' har ødelagt mit sexlivKlumme: 'Hygge' har ødelagt mit sexliv

Briterne har taget det danske ord 'hygge' til sig, men ikke alle er lige glade.

Bildstrecke im Grossformat »
Vi er sandsynligvis mere løsslupne og liderlige, når vi er uden for vores vante rammer. Det peger en ny undersøgelse fra app'en HotelTonight på, hvor man har spurgt 2.200 personer fra elleve lande om spørgsmål vedrørende deres sexliv, når de bor på hotel. Klik dig videre og få svar på hvorfor sex er så meget bedre, når man er på hotel. Mexicanernes sexliv er ifølge undersøgelsen det, der forbedres mest, når de checker ind på et hotel, mens tyskernes sexliv forbedres mindst. Hele 57 procent af mexicanerne svarede nemlig, at de mener, at de som sexpartner præsterer bedre under et hotelophold - mens kun 14 procent af tyskerne, syntes det. - Sex er for danskerne også langt bedre på hotel. Især for kvindernes vedkommende. Danske kvinder boller i udpræget grad bedre på hotelværelser, siger sexolog Jakob Olrik til metroxpress. - Danske kvinder er meget 'ordentlige' og kan bedst lide at være i kontrol. Derfor kan de først koncentrere sig om sex, når alle huslige pligter er væk. På hotel er der service og tjenere, og der kan man for alvor hengive sig, lyder det fra Jakob Olrik. Vi bliver også langt mere løsslupne i hotelomgivelserne. Ifølge undersøgelsen mener i gennemsnit hele 53 procent, at de er mere 'eventyrlystne' på hotellagnerne. - Der er ingen naboer, der kan høre dig, og du kan ikke blive flov på samme måde, fordi du er blandt nye omgivelser, som du ikke skal tage stilling til. Når man er på ferie, er der også bare en helt anden forventning til sexlivet. Ligegyldigt om du er i parforhold eller single, lyder det fra sexolog, Jakob Olrik til metroxpress.

I galleriet over for kan du se, hvordan du kan peppe dit sexliv op.

'Hygge' tog en flot tredje plads, da 'årets ord' i Storbritannien blev kåret, og briterne har i den grad taget begrebet til sig. Det er bare ikke alle, der er lige vilde med det.

En britisk klummeskribent skriver på metro.co.uk, at efter hun at have taget ordet til sig, har mistet sit sexliv.

De fleste forbinder hygge med vintermåneders kolde og mørke tider, hvor danskere trækker ind i stuerne med tæpper, tænder stearinlys og sætter Netflix på.

Farvel weekend-planer: Nu ligger Gilmore Girls på Netflix (og anmelderne jubler)
Farvel weekend-planer: Nu ligger Gilmore Girls på Netflix (og anmelderne jubler)

Det samme forbandt klummeskribenten, Rebecca Reid, hygge med, og hun besluttede derfor at prøve begrebet af.

Efter seks uger bemærkede Rebecca bagsiden af medaljen.

- Efter omkring seks uger med hygge, indså jeg, at dette nuttede, danske ritual havde en ulempe. Der er en mørk side til at leve dansk, og det havde indvirkning på mit sexliv, skriver hun.

Guide: Jul i Leipzig
Guide: Jul i Leipzig

Hun skyder skylden på usexede jumpsuits og plyssede sokker, som hun mener, er hygge, mens sexede lingeri og strømpeholdere ikke indgår i begrebet.

Rebecca og hendes kæreste var gået fra at have sex hver dag til en gang om ugen. En aften lå hun i sengen med sin kæreste, hvor hun sagde:

- Vi har ikke haft sex længe.

- Nej, svarede han dovent: Jeg tror, det er på grund af osten. Og kalorierne. Og netflix.

Der indså Rebecca, at hyggen havde taget overhånd.

Derfor spiser vi mere, når vi er ude
Derfor spiser vi mere, når vi er ude

Dansk ord tæt på at blive 'Årets ord' i England
Dansk ord tæt på at blive 'Årets ord' i England


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Det skal stoppes: Røngtenstråler,...
bt.dk
Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx