Af Ritzau - 27/10-16 16:14; Opdateret: 27/10-16 20:02

USA anklager Syrien eller Rusland for angreb på skoleUSA anklager Syrien eller Rusland for angreb på skole

Mindst 26 omkom i angrebet i den syriske provins Idlib, hvoraf de fleste var skolebørn.

storybild

På billedet set ødelæggelser på en skole i den syriske landsby Haas efter onsdagens luftangreb. (Billede: Scanpix/Omar Haj Kadour)

Det er enten den syriske regering eller Rusland, som står bag det dødbringende luftangreb, som onsdag ramte en skole i den oprørskontrollerede Idlib-provins i Syrien.

Sådan lyder det fra Det Hvide Hus i Washington, skriver AFP.

- Vi ved ikke endnu, om det var Assads regime eller russerne, der gennemførte luftangrebet, men vi ved, at det var en af de to, siger talsmand Josh Earnest.

- Selv om det var Assads regime, som udførte angrebet, er regimet kun i stand til at gennemføre den slags angreb, fordi det støttes af den russiske regering, siger han videre.

Også den franske udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault, vurderer, at det enten er Syrien eller Rusland, som stod bag angrebet.

- Hvem er ansvarlig? Det er i hvert fald ikke oppositionen, fordi det kræver fly at smide bomber. Det er enten al-Assad (Syriens præsident, red.) eller russerne, siger udenrigsministeren.

- Det er endnu en demonstration af krigens rædsel, som er en krig mod det syriske folk, fortsætter han.

Mindst 26 civile omkom i angrebet. De fleste var skolebørn.

Rusland afviser dog alle beskyldninger. Der var ingen russiske krigsfly i luftrummet over skolen, da angrebet skete, meddeler det russiske forsvarsministeriums talsmand, Igor Konashenkov.

Han hævder samtidig, at optagelser lavet med en russisk drone viser, at skaderne på skolen ikke stemmer overens med skader efter et bombeangreb.

FN's børneorganisation, Unicef, siger, at skolen i et oprørskontrolleret område blev ramt gentagne gange.

- Det er en tragedie. Det er en skændsel. Og hvis det er sket med overlæg, så er det en krigsforbrydelse, siger Unicefs direktør, Anthony Lake.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der overvåger udviklingen i den syriske konflikt via netværk en lang række steder i landet, siger også, at "krigsfly, der enten var syriske eller russiske, udførte seks angreb i landsbyen Hass".

Syriske regeringsstyrker og deres russiske allierede er blevet beskyldt af vestlige magter og menneskerettighedsgrupper for at udføre vilkårlige angreb mod civile.

Flere end 300.000 mennesker er blevet dræbt i Syrien, og over halvdelen af landets befolkning er fordrevet, siden krigen brød ud i marts 2011.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx