16/11-15 07:14

Belgien vil sende sms-advarsel ud ved skyderi og bombeangrebBelgien vil sende sms-advarsel ud ved skyderi og bombeangreb

Efter angreb i Paris i sidste uge har Belgiens regering annonceret et system, som skal advare folk i risiko.

Bildstrecke im Grossformat »
Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk lægger blomster foran koncertsalen, hvor mere end 120 personer blev dræbt fredag nat. Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Der meldes om mindst 120 døde. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet

Belgiere skal fremover have en advarsel over sms, hvis de skulle befinde sig i nærheden af et bombeangreb eller et skyderi, som dem der hærgede Paris natten til lørdag i sidste uge.

Er man i nærheden af et eventuelt angreb, vil man få en kort tekstbesked fra myndighederne om at søge dækning så hurtigt som muligt, siger Belgiens indenrigsminister, Jan Jambon.

4,1 mio i Paris meldte sig 'ok' med facebooks safety check funktion
4,1 mio i Paris meldte sig 'ok' med facebooks safety check funktion

I sit nyhedsbrev fortæller ministeren, at alarmsystemet etableres i samarbejde med landets tre teleudbydere Proximus, Mobistar og Base.

Han forsikrer, at alene teleudbyderne ved, hvem der befinder sig i et område, der måtte være under angreb.

- Privatlivet respekteres, lover Jambom.

Via mobilnettets master kan et telefonselskab lokalisere, hvor abonnenterne befinder sig. Ifølge indenrigsministeren bliver ingen andre myndigheder involveret i, hvilke borgere der befinder sig i det pågældende område.

Tyrkiet mener at have afværget stort angreb i Istanbul
Tyrkiet mener at have afværget stort angreb i Istanbul

Franske hospitaler: Nu har terror kostet 132 livet
Franske hospitaler: Nu har terror kostet 132 livet

Alarmsystemet kan også blive benyttet i forbindelse med eksempelvis naturkatastrofer.

Holland har et lignende system, men ifølge den belgiske indenrigsminister er det langtfra så dækkende, som det belgierne får. Omkring 30 procent af mobilkunderne i Holland får besked i tilfælde af, de skulle befinde sig i nærheden af et angreb.

Mindst 129 mennesker mistede livet ved angrebet i Paris.

Twitter går amok: Trist hund fra Paris offer for viral satire-bølge
Twitter går amok: Trist hund fra Paris offer for viral satire-bølge

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Øksemandens far står frem: 'Hvorfor...
bt.dk
To FCK-spillere dumper: Forrygende...
bt.dk
FCM-træner jubler efter vigtg sejr i...
bt.dk
Psykolog hører tit disse ord fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx