Af Lars Dinesen - 17/08-15 07:01

Premierminister: Tianjin-tragedie er en smertelig lektiePremierminister: Tianjin-tragedie er en smertelig lektie

Kinas premierminister har besøgt Tianjin, hvor en voldsom eksplosion kostede mindst 112 mennesker livet.

Bildstrecke im Grossformat »

Den kinesiske premierminister, Li Keqiang, har søndag besøgt havnebyen Tianjin, hvor en eksplosion i sidste uge dræbte mindst 112 personer og efterlod området i undtagelsestilstand.

I løbet af sit besøg gjorde han det klart, at en lignende tragedie aldrig må finde sted i landet, skriver det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

- Ulykken har betydet mange dødsofre og har lært os en ekstrem smertefuld lektie, siger Li Keqiang.

Kina beordrer evakueringer i eksplosionsby
Kina beordrer evakueringer i eksplosionsby

Første stop på premierministerens vej var et karantæneramt område, hvor han blev opdateret på rednings- og eftersøgningsarbejdet, der fortsat står på i Tianjin.

Antallet af savnede er oppe på 95, hvoraf 85 er brandmænd.

Netop brandfolk blev hyldet af Li Keqiang, der takkede for deres indsats og ærede de, der er omkommet i forbindelse med arbejdet efter eksplosionen.

- De er alle helte og fortjener hele samfundets dybeste respekt, siger premierministeren, der bukkede foran billeder af de omkomne ved et besøg hos Tianjins brandvæsen.

Kinesiske soldater og redningsarbejdere med gasmasker og dragter arbejder på højtryk i byen på at finde og fjerne kemikalier, efter at en lagerbygning blev ramt af to enorme eksplosioner onsdag i sidste uge.

Målet er at få ryddet området for kemikalier, inden der kommer et regnskyl, som kan udvikle endnu flere giftige gasser, hvis vandet kommer i kontakt med kemikalierne.

Vand kan have udløst kæmpeeksplosioner i Kina
Vand kan have udløst kæmpeeksplosioner i Kina

Ifølge Shi Luze, chef i Beijings militærregion, findes der "adskillige 100 ton" af det dødelige kemikalie natriumcyanid i industriområdet.

Flere end 720 personer er indlagt på hospitaler med kvæstelser. Ifølge den britiske tv-station BBC er 25 af ofrene i kritisk tilstand, mens 33 kvæstedes tilstand er alvorlig.

Cirka 6300 mennesker er blevet evakueret fra det industrielle område i Tianjin, som er befolket af 15 millioner mennesker.

TV: Familiefar filmer ufattelig eksplosion
TV: Familiefar filmer ufattelig eksplosion

Myndighederne har endnu ikke fundet frem til, hvad der forårsagede ulykken, men Li Keqiang siger i forbindelse med sit besøg, at de ansvarlige for tragedien vil blive straffet hårdt, skriver Xinhua.

Samtidig har han beordret et landsdækkende eftersyn af sikkerheden i arbejdet med farlige kemikalier.

LÆS OGSÅ: 44 er døde efter eksplosion i kinesisk millionby

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx