Af - 22/08-16 20:37

Tv-kok forarger: Alle veganere burde slås ihjelTv-kok forarger: Alle veganere burde slås ihjel

Populær italiensk tv-koks chokerer i madprogram.

storybild

- Hvad jeg vil gøre med dem? Jeg ville slå dem alle sammen ihjel, lød det hårdt og kontant fra den kødglade kok. (Arkivfoto.) (Billede: Scanpix)

En populær italiensk tv-kok er havnet i lidt af et stormvejr i sit hjemland, efter han for nylig kom med en opsigtsvækkende udtalelse i et mad-program.

Det skriver The Independent.

Gianfranco Vissani, der er kok og restautantejer, sammenlignede veganere med medlemmer af en sekt, og sagde de mindede om Jehovas Vidner.

Veganer: Produktion af kød kan sammenlignes med jødeudryddelsen
Veganer: Produktion af kød kan sammenlignes med jødeudryddelsen

Da en anden kok i programmet gik ham på klingen og sagde, at han skulle holde op med at fyre den slags sludder af, tog Gianfranco Vissani til genmæle med en chokerende bemærkning.

- Men det er sandt. Jeg mener ikke vegaterer, men veganere. Hvad jeg vil gøre med dem? Jeg ville slå dem alle sammen ihjel, lød det hårdt og kontant fra den kødglade kok.

Så mange unge danskere vil ikke date en veganer
Så mange unge danskere vil ikke date en veganer

Hans udtalelse har efterfølgende fået de sociale medier til at koge over af forargelse. Eksempelvis skriver en bruger på Twitter, at Vissani er et bevis på, at kød er skidt for folk.

Veganisme er den seneste tid blevet et kontroversielt debatemne i Italien. Ikke mindst efter at medlem af højrepartiet Forza Italia har forelslået, at forældre, der pålægger deres børn udelukkende at spise vegansk kost, bør straffes med op til fire års fængsel.

Velbekomme: I dag åbner udenlandsk burgerkæde i Danmark
Velbekomme: I dag åbner udenlandsk burgerkæde i Danmark

På den modatte side har borgmesteren i den norditalienske storby Torino opfordret byens borgere til at spise vegansk eller vegatarisk mad af hensyn til miljøet, dyr og folks helbred.LÆS OGSÅ: AD: Klamt bacon-stykke går verden rundt

LÆS OGSÅ: Kom nemt i gang med vegetarmad

LÆS OGSÅ: Ostemaden er en af de store fedtsyndere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx