Af Jesper Larsen - 20/07-17 14:10

17-årige Henriette blev slået ihjel, fordi hun datede en muslim 17-årige Henriette blev slået ihjel, fordi hun datede en muslim

58-årige Sami Karra sidder lige nu på anklagebænken i Israel, hvor han er tiltalt for at have stukket sin 17-årige datter ihjel med en kniv, fordi han ikke ville acceptere, hun datede en muslim.

storybild

Det skriver Independent.

Datteren, Henriette Karra, havde set en muslimsk mand i et års tid, selvom hendes familie flere gange havde forsøgt at overbevise hende om, hun skulle afslutte forholdet. Familiens vrede blev gradvist større, og da de begyndte at true hende til at forlade sin kæreste, søgte hun tilflugt hos kærestens mor.

Både politiet og de sociale myndigheder i Israel havde forsøgt at mægle mellem den 17-årige og hendes familie, og så sent som tre dage før drabet, havde der været et møde mellem Henriette og hendes forældre, hvor de sociale myndigheder efterfølgende havde opfordret hende til at søge tilflugt på et krisecenter for kvinder.

Det afviste den 17-årige og i stedet bad hun om hjælp til at finde en lejlighed, hvor hun kunne bo alene. To dage efter mødet, tog hun igen hjem til sine forældre, så hun kunne fejre sin sidste skoledag med dem.

Dagen efter tog hun på posthuset, hvor hun overførte 700 kroner til sin kæreste, der sad i fængsel og skulle løslades samme uge. Hun fortalte efterfølgende et familiemedlem, at hun havde tænkt sig at konvertere til islam, når kæresten blev løsladt. Senere samme dag blev hun fundet død i sine forædlres køkken, efter at være blevet stukket tre gange med en kniv. 58-årige Sami Karra blev anholdt samme dag, og ifølge retsdokumenter skulle han have forklaret politiet, at 'forholdet krænkede familiens ære, og at han skammede sig over det'.

I retten har faren dog nægtet at være skyld i hendes død, og hans advokater har fremført, at forholdet ikke var nogen hemmelighed, og der derfor ikke var noget problem i forhold til farens ære.

- Forholdet førte ikke til, hun blev dræbt. De tidligere fremsatte krav til datteren var udelukkende et forsøg på at få hende til at flytte tilbage til sin familie, siger farens advokat.

 

 

 

 

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCM er danske mestre - Brøndby...
bt.dk
Annette Heick: Er din kone blevet mand?
bt.dk
Ny popularitetsmåling: Topminister...
bt.dk
Brøndby-profil brød sammen på sit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx