Af - 07/11-16 19:50

Syndens by kan afgøre det amerikanske valgSyndens by kan afgøre det amerikanske valg

Trump eller Hillary? Den berømte spilleby Las Vegas kan blive udslagsgivende for det amerikanske præsidentvalg.

Bildstrecke im Grossformat »

Metroxpress i Las Vegas.

Trods få valgmænd er staten Nevada blevet en af de helt store slagmarker i det amerikanske præsidentvalg. Og lige som på rouletten er resultatet helt uforudsigeligt.

Midt i Las Vegas’ virvar af neonlys, hårdtpumpende rytmer og tusinder af gamblere er det svært at se, at verdenshistoriens nok mest omtalte valg blot er én dag væk.

Det guldbelagte Trump-tårn tæt ved ’The Strip’ minder om forretningsmanden, der kæmper for at blive ’commander in chief’, men ellers fylder valget overraskende lidt.

Ekspert: Valget i USA viser vestlige demokratiers krise
Ekspert: Valget i USA viser vestlige demokratiers krise

Men flytter man perspektivet fra den pulserende kasinoboulevard, får man øje på en regulær politisk ørkenkrig mellem Hillary Clinton og Donald Trump.

Landskabet indbyder ellers ikke til det store slag. 90 procent af Nevada er ubeboet, og et relativt lavt indbyggertal betyder, at den vindende kandidat kun sikrer sig seks valgmænd.

Men det er seks meget vigtige af slagsen, afslører Clintons og Trumps kalendere.

Superstjerner kaster sig ind i amerikansk valgkamps slutfase
Superstjerner kaster sig ind i amerikansk valgkamps slutfase

Førstnævnte har allerede været forbi staten to gange i sin kampagne – og søndag sendte hun sin tidligere rival Bernie Sanders til området for at sikre stemmer.

Donald Trump har sat endnu mere trumf på. I oktober alene besøgte han Nevada tre gange, og den satsning gav jackpot. I hvert fald har han nu overhalet Clinton i de seneste meningsmålinger i staten, hvor han fører med to procentpoint.

Svingstaten er da også livsvigtig for Donald Trump, som får svært ved at nå de magiske 270 valgmænd uden opbakning fra borgerne i staten, der sjovt nok bærer kælenavnet ’Battle Born State’.

Amerikanske vælgere bytter stemmer for at stoppe Trump
Amerikanske vælgere bytter stemmer for at stoppe Trump

Derfor har han med garanti ikke taget godt imod opgørelsen over de såkaldte ’early voters’. Her har Hillary Clinton nemlig lagt sig fem procentpoint foran Donald Trump, viser tal fra myndighederne i Nevada.

Dermed er alt åbent og lige så uforudsigeligt som et spil roulette inden tirsdagens helt store folkevandring mod stemmeurnerne.

LÆS OGSÅ: Clinton fører målinger mens forspring svinder i svingstater

LÆS OGSÅ: Obama-parret sætter ind med slutspurt for Clinton

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk sportsstjerne stopper...
bt.dk
Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Toyota stopper test af selvkørende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx