Af - 17/01-15 11:56; Opdateret: 17/01-15 14:11

Advarsel: Uhyggelige billeder viser Islamisk Stats ondskabAdvarsel: Uhyggelige billeder viser Islamisk Stats ondskab

En række nye billeder, som Islamisk Stat har offentliggjort, viser terrororganisationens uhyrligheder. Ifølge Naser Khader er det en reaktion på terrorangrebet i Paris.

Bildstrecke im Grossformat »

En offentlig henrettelse foran en hel landsby, en kvinde som bliver stenet pga. utroskab og en homoseksuel mand, der skubbes ud fra en høj bygning og falder adskillige meter ned på jorden.

En række nye billeder, som Islamisk Stat har postet på Twitter, viser terrorbevægelsens brutalitet i de områder, som organisationen kontrollerer.

1000 km lang mur skal beskytte mod Islamisk Stat
1000 km lang mur skal beskytte mod Islamisk Stat

Ifølge The Daily Beast begyndte billederne at florere på de sociale medier i løbet af torsdagen, og billederne er angiveligt taget nær Mosul i Nineveh-provinsen i det nordlige Irak - et område som er blevet centralt i terrororganisationens kalifat.

Syrienkrigere skal kunne dømmes for landsforræderi
Syrienkrigere skal kunne dømmes for landsforræderi

Det er langt fra første gang, at Islamisk Stat offentliggør billeder af henrettelser af folk, som ikke har fulgt Sharia-lovgivningen, og det faktum, at Islamisk Stat dokumenterer episoderne med kamera er strategisk.

Det siger Naser Khader, som er mellemøstekspert og Senior Fellow ved Hudson Institute i Washington.

- Islamisk Stat ved, at en del af kampen foregå via medier, og i øjeblikket er det ikke tv, aviser eller radio. Det er de sociale medier, og det er her, at de har gjort sig gældende. Samtidig har hovedkilden til at rekruttere krigere været gennem sociale medier. Det er deres våben, siger Naser Khader.

Han mener samtidig, at de nye billeder fra Islamisk Stat er en direkte reaktion på de terrorangreb, som blev udført af Al-Qaeda i Paris i sidste uge.

- Islamisk Stat vil ikke have, at Al-Qaeda får comeback, og derfor går de i offensiven med de her billeder. Indtil fornylig troede man, at Al-Qaeda var død, men nu viser det sig, at Al-Qaeda stadig eksisterer og er effektive, og det kan Islamisk Stat ikke have på sig, lyder Naser Khaders analyse.

Ung dansk konvertit dræbt som kriger for Islamisk Stat
Ung dansk konvertit dræbt som kriger for Islamisk Stat

- De terrorforsøg som Islamisk Stat har forsøgt uden for Irak og Syrien er mislykkes, - de har ikke været gode til det globale terror, og global terror er en del af deres dna. For dem er vesten hovedfjenden, og hvis man kan give vesten et nederlag, som man gjorde i New York, så giver det plusser. Derfor vil IS tage monopol på jihadisme og eliminere Al-Qaeda - så Islamisk Stat er de eneste, som udøver jihadisime, forklarer Naser Khader.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx