Af Julie Bülow - 01/10-17 08:29

Lægerne troede det var kræft - fandt det mærkeligste i hans lungeLægerne troede det var kræft - fandt det mærkeligste i hans lunge

En mand kan ånde lettet op efter nogle ellers meget dystre formodninger. Det viste sig nemlig, at pletten på hans lunge var noget HELT andet end hvad de frygtede

storybild

(Billede: BMJ)

Ifølge bbc har britiske læger fjernet en legetøjs-trafikkegle fra en patients lunge. 40 efter, at han ved et uheld kom til at inhalere den.

En 47-årig mand fra England blev henvist til en klinik for vejrtrækningsproblemer efter at have været plaget af hoste i over et år. Lægerne mistænkte at patienten, som havde røget i mange år, måske havde en tumor, da scanninger viste nogle pletter på hans ene lunge.

Det skulle dog vise sig at være en mindre alvorlig sag - omend noget sjovere.

Da de fik set nærmere på den hostende patients lunge, viste det sig til al held, at der inde i hans lunge sad en lille playmobil trafikkegle. Den havde han manglet siden den dag han fik den, på sin 7-års fødselsdag.

I et tidsskrift for læger har patienten, som i dag er postbud, fortalt at han som barn ofte legede med - og indimellem også slugte legetøjsstumper. Men ved et enkelt tilfælde mindes han at have inhaleret en lille plastik-trafikkegle.

Manden havde i årevis ikke haft nogle gener, indtil en vedvarende hoste dukkede op, og efter et årstid fik ham til at søge læge.

Lægerne tror, at trafikkeglen har kunne sidde der i så mange år, fordi patientens meget unge lunger kunne genskabe væv og tilpasse sig fremmedlegemet i lungerne.

I rapporten lød det også, at det ikke er usædvanligt at børn sluger eller inhalerer småt legetøj, men det er uhørt, at symptomerne først kommer så lang tid efter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Teenager dræbt i arbejdsulykke
bt.dk
Blev ringet op af verdens største...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Medie: FC Midtjylland tæt på massiv...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx