Af Jeppe Elkjær Andersen - 29/12-17 10:21; Opdateret: 29/12-17 15:24

Apple lægger sig fladt ned: Giver iPhone-ejere stor undskyldningApple lægger sig fladt ned: Giver iPhone-ejere stor undskyldning

'Vi ved, at nogle af jer føler, at Apple har svigtet jer.'

storybild

ARKIVFOTO af iPhone 6. (Billede: ADREES LATIF)

'Vi undskylder,' skriver Apple, der har offentliggjort et brev på virksomhedens hjemmeside til deres kunder.

Det sker, efter at de er blevet sagsøgt af fem kunder, der beskylder virksomheden for bevidst at gøre ældre iPhones langsommere.

Tidligere i december kom det frem, og Apple bekræftede, at ældre iPhones blev langsommere, når de blev opdateret.

Sagen blev hurtigt kendt på sociale medier som 'battery gate' og fik forbrugere vidt og bredt til at rase over techgiganten.

Apple gik for en sjælden gang ud og beklagede de langsommere telefoner. Mange forbrugere var specielt rasende over, at Apple ikke havde kommunikeret til brugerne, at opdateringer - som skulle sikre batteriernes levetid - samtidig gjorde dem langsommere.

Med undskyldningen fra Apple følger også en reduktion i den pris, det koster at få udskiftet sit batteri, oplyser techgiganten. Samtidig er det også planen, at der tidligt i det nye år kommer en opdatering, som skal gøre det nemmere at overvåge, hvordan en iPhones batteri har det.

I meddelelsen fra Apple lyder det yderligere:

'Først og fremmest har vi aldrig - og vil aldrig - gøre noget bevidst for at gøre livet på vores produkter kortere eller gøre brugeroplevelsen dårligere i forbindelse med opdateringer. Vores mål har altid været at skabe produkter, som vores forbrugere elsker og få iPhones til at leve så længe som muligt, er en del af det.'

Du kan læse hele brevet fra Apple her (på engelsk).

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stortalentet kan ikke holde tårerne...
bt.dk
'Rystende læsning' om Peter Madsens...
bt.dk
Råd: Cigaretter skal koste 80 kroner...
bt.dk
Hollie forsøgte at redde kvinde, der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx