Af - 30/10-15 19:38

Frygter seksuelle overfald: Denne kvinde skal afsone straf i mandefængselFrygter seksuelle overfald: Denne kvinde skal afsone straf i mandefængsel

‘Hun bliver konstant chikaneret’, siger moren til en 26-årig kvinde, der grundet britisk lov skal afsone sin fængselsstraf sammen med mænd.

Bildstrecke im Grossformat »

- Vi mener, at denne beslutning er et brud på hendes menneskerettigheder, og det sætter hende i ekstrem fare for mishandling, seksuelle overgreb og sågar død.

Sådan lyder det i en underskriftindsamling, der kæmper for at få flyttet en 26-årig britisk kvinde fra et mandefængsel til et kvindefængsel.

Caitlyn Jenner frygter at blive smidt i mande-fængsel
Caitlyn Jenner frygter at blive smidt i mande-fængsel

Tara Hudson fra byen Bath nær Bristol er blevet idømt en fængselsstraf på 12 uger for overfald i forbindelse med et slagsmål på en bar sidste år. Og fordi hun er født som mand, har retten besluttet, at hun skal afsone sin straf med ‘andre’ mænd - på trods af, at der, som du kan se på billederne herover, ikke er meget mand over hende. Det skriver Independent.

Tara Hudson har levet som en kvinde i hele sit voksne liv. Hun har gennemgået seks års medicinsk behandling og operationer for at transformere sin krop, og hendes læge har medicinsk erklæret, at hun er en kvinde. Men fordi hun stadig mangler en sidste operation, er hun stadig en mand i juridisk forstand.

TV: Manden Matthew blev til kvinden Sona - se den vilde forvandling
TV: Manden Matthew blev til kvinden Sona - se den vilde forvandling

Mere end 100.000 mennesker har imidlertid tilkendegivet deres modstand mod rettens beslutning i en underskriftindsamling på Change.org, hvor man slår ned på, at Tara Hudson er ‘i alvorlig risiko for at blive skadet både fysisk og psykisk’.

Et amerikansk studie påviste for nyligt, at 59 procent af transkønnede kvinder i mandefængsler har anmeldt seksuelle overfald. Og af frygt for sin datters sikkerhed har Taras mor, Jackie Brooklyn, skrevet til fængselsdirektøren i HMP Briston, hvor hendes datter er indsat, i håb om at få Tara flyttet.

Transkønnet tog selfie hver dag i tre år for at vise sin vilde forvandling
Transkønnet tog selfie hver dag i tre år for at vise sin vilde forvandling

- Der er intet mandigt ved hende - ingen vil kunne se forskel. Hun ligner en kvinde. Hun er smuk, siger Jackie Brooklyn til Bristol Post og supplerer:

- Det er totalt skandaløst. Jeg tror ikke, hun vil kunne klare sig godt. Jeg tror, at mændene vil jage hende - det bliver ydmygende.

Og måske har fokus på Tara Hudson nu båret frugt. I dag har de britiske fængselsmyndigheder således meldt ud, at man vil kigge på sagen igen.

TV: Transkønnet afslører: Sådan har jeg sex
TV: Transkønnet afslører: Sådan har jeg sex

- Det er en mangeårig politik at placere dømte i overensstemmelse med deres juridisk anerkendte køn. Men der er plads til diskretion i vores retningslinjer, og i sådanne tilfælde vil medicinske eksperter undersøge omstændighederne for at beskytte den involverede persons velbefindende, siger en talsmand.

Ifølge Independent er man i øjeblikket ved at gennemgå og opdatere reglerne for transkønnede personer i britiske fængsler.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx