Af - 23/06-17 12:50

79 mistede livet: Nu ved politiet, hvordan dødsbranden i London opstod79 mistede livet: Nu ved politiet, hvordan dødsbranden i London opstod

79 mennesker mistede livet i branden, der den 14. juni brød ud i Grenfell Tower i det nordlige Kensington i London, og nu ved politiet, hvad der forårsagede den voldsomme brand.

storybild

Grenfell Tower i det nordlige Kensington i London (Billede: Toby Melville)

Det skriver The Telegraph.

Branden startede ifølge det engelske politi i et defekt køleskab af modellen Hotpoint FF175BP - en model der ifølge politiet ikke har været tilbagetrukket fra producentens side.

Et vidne, der var til stede ved den 24-etager høje bygning, da branden fandt sted, fortæller også, at han hørte en person, der fortalte, at det nok var hans apparat, som var ansvarlig.

Under politiets undersøgelser har man samtidig fundet ud af, at bygningen ikke lever op til sikkerhedsstandarderne - en kritik der allerede kom frem i timerne efter branden.

- Det vi får at vide i øjeblikket fra bygningsmyndighederne er, at beklædningen og isolationen dumper alle sikkerhedstests, siger Fiona McCormack fra det britiske Metropolitan Police.

Der er specifikt tale om pladerne på bygningens facade og isolationsmateriale, som ikke har opfyldt kravene til brandsikkerhed.

Fiona McCormack oplyser også, at man fra politiets side overvejer, om der skal rejses sigtelser for mandrab i sagen.

40 brandvogne med i alt 200 brandmænd blev tilkaldt, og de brugte omkring 24 timer på at slukke branden.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx