Af - 30/03-14 11:49

Rapport afslører: Børn tortureres i egyptiske fængslerRapport afslører: Børn tortureres i egyptiske fængsler

Ifølge en rapport fra den Arabiske Organisation for Menneskerettigheder i London, er adskillige børn blevet udsat for tortur i egyptiske fængsler, siden militæret tog magten sidste år.

storybild

Siden militæret i sommeren 2013 overtog magten i Egypten, er mindst 575 børn blevet arresteret. Flere af dem er blevet udsat for tortur, det hævder ny rapport. (Billede: Polfoto/AP/Amr Nabil)

Siden det egyptiske militær overtog magten 3. juli 2013 er mindst 575 børn blevet arresteret. Flere er dem er, ifølge den Arabiske Organisation for Menneskerettigheder i London, blevet udsat for tortur.

Institut mod tortur: Dødsfald i fængsel må undersøges
Institut mod tortur: Dødsfald i fængsel må undersøges

Hos Dansk Institut Mod Tortur, DIGNITY, finder man rapporten aldeles bekymrende.

- Tortur kan aldrig accepteres og er noget af det værste, man kan udsætte mennesker for. Tortur ødelægger selvrespekten og tilliden til andre mennesker og efterlader ofrene med livsvarige traumer. Og når det går ud over børn, er det jo næsten ikke til at bære. Derfor må den egyptiske regering øjeblikkeligt tage skridt til at stoppe denne umenneskelige praksis og sikre, at bødlerne bliver retsforfulgt, lyder det fra jens Modvig, overlæge, Dignity, med ansvar for Mellemøsten og Nordafrika, til DIGNITY's hjemmeside.

Torturmistænkt eks-ambassadør forlader Danmark
Torturmistænkt eks-ambassadør forlader Danmark

Ifølge Jens Modvig er vejen frem dialog og åbenhed. Blandt andet ved, at sikre NGO'erne fri adgang til fængslerne.

- Rapporten viser, hvorfor det er så vigtigt, at ngo'er får adgang til fængsler. Derfor arbejder DIGNITY også for, at lokale NGO'er får adgang til de egyptiske fængsler for så sammen med de egyptiske myndigheder at forbedre forholdene for fangerne. Det er meget vigtigt, at der opstår et konstruktivt samarbejde mellem myndigheder og ngo'er om, hvor man skal sætte ind for at beskytte sårbare grupper som børn, siger han.

FN-rapport: Tortur er udbredt i Libyen
FN-rapport: Tortur er udbredt i Libyen

Egyptiske menneskerettighedsaktivister anslår at mellem 10 og 30 procent af anholdte i Egypten er børn, ifølge Al-Jazeera.

Advokat i tortursag afviser særbehandling
Advokat i tortursag afviser særbehandling

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx