Af Webstud/AS - 29/09-17 19:27; Opdateret: 29/09-17 19:38

Mangemilliardær vil sende en 'big fucking rocket' til MarsMangemilliardær vil sende en 'big fucking rocket' til Mars

En af verdens mest indflydelsesrige personer har netop afsløret vilde planer for sit raketfirma.

storybild

Elon Musk med et smil på læben.

Fredag afslørede opfinderen og iværksætteren Elon Musk, at han har ambitioner om at bygge den største raket i verden, der skal transportere folk fra storby til storby med titusindvis af kilometer i timen, samt inden for fem år sende kolonister til Mars. Det skriver The Guardian.

Som 24-årig startede Elon Musk på Stanford University, men droppede ud to dage efter. Han besluttede sig i stedet at starte softwarefirmaet Zip2 med sin bror. Fire år efter indkasserede Elon 100 millioner kroner, som han blandt andet brugte til at starte betalingssystemet PayPal.

I 2002 blev PayPal købt af eBay, og Elon Musk fik over en milliard kroner for salget.

»Jeg investerede 630 millioner kroner i SpaceX, 440 millioner i Tesla og 62 millioner kroner i Solar City. Jeg blev nødt til at låne penge til at kunne betale huslejen«, fortalte han engang i et interview. Det viste sig at være gode investeringer.

Et opslag delt af Elon Musk (@elonmusk) den

 

46-årige Elon Musk betragtes i dag som en af verdens mest indflydelsesrige ledere. Han har 128 milliarder kroner i banken, og lavede gennembrud i rumfartsbranchen, da han byggede genanvendelige raketter og scorede NASA som kunde.

Elon har en tendens til at give sine projekter sjove navne. Han har senest navngivet sit tunnelborefirma The Boring Company, der både kan betyde 'Det Borende Selskab', men også 'Det Kedelige Selskab'. Det nye projekt er ingen undtagelse.

På en konference i Australien har han nu løftet sløret for sin utrolig fremtidsplan for SpaceX.

Projektet går under navnet Big Fucking Rocket, forkortet BFR, og om blot fem år er det gigantiske rumskib ifølge Musks ofte vanvittige, men korrekte forudsigelser, i stand til at flyve kolonister fra jorden til baser på Mars.

Et opslag delt af Elon Musk (@elonmusk) den

 

BFR er dog ikke kun beregnet til Mars.

Raketsystemet skal også bruges på jorden, hvor Elon Musk planlægger, at kunder skal transporteres med hastigheder op mod 27,000 kilometer i timen fra storby til storby. En tur fra London til New York vil tage en halv time, fortalte han stolt.

 

»Hvis vi bygger den her ting for at flyve til Månen og Mars, hvorfor så ikke også flyve til andre steder på jorden også«, spurgte Musk publikummet ved International Astronautical Congress i Australien.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Værdifuld BMW stjålet: Genkender du...
bt.dk
Guld-darlings ’hidsige’ kæreste i...
bt.dk
Teenageren Emma trodsede sine...
bt.dk
Konkurrenterne håner FCK-kaptajn:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx