Af - 20/03-14 12:45

Skræmmende: Så nemt genkender Facebook dit ansigtSkræmmende: Så nemt genkender Facebook dit ansigt

Facebook er lige så god til at genkende billeder af ansigter, som du er. Og måske bruger de et billede af dig til at udvikle deres programmer.

storybild

Du skal måske snart have en pose over hovedet, hvis du i fremtiden ikke vil have, at Facebook skal genkende dig på billeder.

I sidste uge løftede Facebook sløret for et nyt program, som skal genkende dit ansigt på det sociale medie. 'DeepFace', som Zuckerberg og co. kalder programmet, er lige så god til at genkende dit ansigt, som dine venner er.

Let røven, hvis du synes Facebook er træls
Let røven, hvis du synes Facebook er træls

Udviklerne siger, at programmet med 97,25 procent sikkerhed kan afgøre, om to billeder af ansigter er af den samme person.

Ifølge Facebook klarer mennesker samme test med 97,53 procent sikkerhed. Altså med kun et kvart procents forskel.

Når du uploader billeder på Facebook nu, har du måske opdaget, at hjemmesiden allerede har bud på, hvem du har taget billeder af. Det var baseret på afstand mellem øjnene og til næsen. DeepFace bliver endnu mere præcis.

Du gætter aldrig denne ordgåde i Lykkehjulet
Du gætter aldrig denne ordgåde i Lykkehjulet

Programmet benytter sig af 'Deep Learning', som blandt andet måler dybde i dit ansigt. Og for at udvikle programmet bruger de måske et billede af dig.

For at teste det nye system har Facebook nemlig brugt billeder fra deres gigantiske galleri - billeder af ansigter på Facebook. Knap fire millionerne billeder af tilfældige ansigter er taget i brug.

Advarsel! Du spiser måske aldrig hotdogs igen efter denne video
Advarsel! Du spiser måske aldrig hotdogs igen efter denne video

Neeraj Kumer fra Washington University, som i årevis har arbejdet med ansigtsgenkendelse, mener, at når Facebook ejer alle de billeder, som bliver uploadet på sitet, bliver det nemmere at udvikle sådanne programmer.

- Når de har adgang til så meget data, kan de nemt træne sådanne systemer, siger Kumar.

Programmet er endnu ikke taget i brug, skriver MIT Techonlogy Review. Men forskningen bliver præsenteret til juni på en stor konference.

- Vi offentliggører vores resultater for at få noget feedback fra forskerne på området, siger Yaniv Taigman, som har udviklet DeepFace sammen med Facebook-kollegerne Ming Yang, Marc Aurelio Ranzato og Tel-Aviv-professor Lior Wolf.

LÆS OGSÅ: Flyselskaber indrømmer prisfinte: Sådan bliver du snydt

LÆS OGSÅ: Eks-kone til Stones-guitarist: Derfor tog L'Wren sit eget liv

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx