Af - 16/09-16 07:20

Derfor er dette verdens mest triste abeDerfor er dette verdens mest triste abe

En bavian ved navn Saeed er det eneste dyr, der er tilbage i en zoologisk have i en krigshærget syrisk by.

Bildstrecke im Grossformat »

Bavianen Saeed er blot en skygge af sit tidligere jeg i disse dage.

Den 22 år gamle abe bor i Sabil Park Zoo i den syriske by Aleppo, men på grund af den verserende borgerkrig i landet, der har ramt netop Aleppo særligt hårdt, er der næsten aldrig nogen, der kommer på besøg mere. Og Saeed er i dag det eneste dyr, der er tilbage i haven.

Verdens ‘mest triste orangutang’ har endelig fået et godt liv
Verdens ‘mest triste orangutang’ har endelig fået et godt liv

- Han er ikke lige så glad, som han var før krigen, siger Saeeds dyrepasser gennem 18 år, Abdullah al Jaghal, ifølge Daily Mail .

- Han plejede at være glad og ved godt mod, men nu virker han gammel, og han er trist, fordi han ikke får nogle besøgende mere, som han plejede at gøre.

Derfor er Saeeds navn en smule ironisk. Det betyder nemlig ‘Glad’ på arabisk - hvilket bestemt ikke beskriver, hvordan han har det for tiden.

TV: Isbjørn sidder fanget i storcenter, så folk kan tage selfies med den
TV: Isbjørn sidder fanget i storcenter, så folk kan tage selfies med den

- Hver gang Saeed hører lyden af skud, bliver han bange og prøver at klatre op i toppen af bret. Han er bange for høje lyde, og når han bliver skræmt, tager det ham lang tid at falde ned igen, siger Abdullah al Jaghal.

Den lille zoo var før i tiden lidt af et tilløbsstykke for byens borgere, men siden krigen brød ud for fem år siden er det kun gået en vej. Før var der blandt andet påfugle og andre aber, men de er alle døde nu - inklusive Saeeds mage.

I denne uge var haven imidlertid flittigt besøgt igen. Det hænger blandt andet sammen med verserende fredsforhandlinger, men også at muslimer verden over fejrer Eid i disse dage.

Den blev kaldt verdens mest triste elefant: Nu er den død
Den blev kaldt verdens mest triste elefant: Nu er den død

En af dem, der var på besøg for nylig, var Bassam Primo, som havde taget sin datter med.

- Vores familier er kommet her siden barndommen for at se Saeed og hans krumspring. Men med krigens indtog er han blevet syg, og hans ‘kone’ er død. Efter det er han begyndt at isolere sig selv, fortæller han.

Men folk er alligevel glade for at se, at den gamle bavian er der endnu. 36-årige Asma Deeb, der også var på besøg i parken for nylig, opfatter ham som en del af lokalsamfundet.

Se den rørende forvandling: Hvalpen Oliver var døden nær, da han blev fundet
Se den rørende forvandling: Hvalpen Oliver var døden nær, da han blev fundet

- Vi har været igennem nogle hårde år i Aleppo - og Saeed har været igennem dem med os, siger hun.

Hun ville dog ønske, at Saeed havde et andet hjem.

- Han har bragt os glæde i 20 år, men han hører ikke til her. Han hører til i sit hjemland i Afrika, og jeg ville ønske, han kunne komme tilbage dertil, så han kunne være glad.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx