Af - 06/05-15 08:56

David Cameron vil indføre nyt køn i passetDavid Cameron vil indføre nyt køn i passet

Hvis det står til Storbritanniens premierminister, David Cameron, skal kønsangivelsen i passet udvides til tre køn. M, K og X.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Den britiske konservative premierminister David Cameron har fremført et ret så 'ikke-konservativt' forslag. Hvis det står til ham, skal kønsangivelsen udvides, så der ikke længere kun står M eller F (male eller female, red.) i britiske pas. For at tilgodese transkønnede personer, som oplever mange besværligheder ved at rejse, vil Cameron nu have indført, at disse personer kan kønsangive sig med et X.

LÆS OGSÅ: Kim Kardashians stedfar springer ud som kvinde

Det skriver Pink News.

Ifølge Maria Sundin, som er talsperson i den svenske udgave af LGBT, oplever transkønnede personer i en lang række lande problemer med at rejse, fordi deres køn ikke stemmer overens med det, der står angivet i deres pas. I flere tilfælde bliver de hevet ud af køen og må enten gå igennem en særskilt bodyscanner, eller se sig henvist til et tilstødende lokale, hvor de tvinges til at smide tøjet for yderligere inspektion.

LÆS OGSÅ: Kardashians-søstre giver fuld støtte til deres 'far'

LÆS OGSÅ: Kanye hyldes: Læs hans opbakkende ord til Kardashian-stedfar

Efter David Camerons noget liberale udmelding på området har hans politiske modstander fra Labour, Ed Miliband, sagt, at også han overvejer at indføre et pas for dem, som hverken identificerer sig som mand eller kvinde.

Metroxpress venter på en tilbagemelding fra LGBT Danmark.

LÆS OGSÅ: Michelle var en mand: Derfor er det vigtigt at stå frem som transkønnet

LÆS OGSÅ: Instagram-brugere støtter Bruce Jenner med neglelak

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx