Af David Andersen - 22/06-15 16:00

Euroformand: Græsk udspil går i den rigtige retningEuroformand: Græsk udspil går i den rigtige retning

Eurogruppens formand lufter mulighed for at indgå en aftale med de gældsplagede grækere senere på ugen.

storybild

Hollands finansminister Jeroen Dijsselbloem er optimistisk mht. at få en aftale i hus med de økonomisk pressede grækere. (Billede: Polfoto/AP)

Det græske forslag til en løsning på gældskrisen er ifølge formanden for eurogruppen, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, "et velkomment skridt i den positive retning".

- Nu går vi forslagene igennem og regner på det. Det sker med henblik på at indgå en aftale senere på ugen, siger Dijsselbloem mandag eftermiddag i Bruxelles.

EU: Grækenlands skæbne afgøres i dag
EU: Grækenlands skæbne afgøres i dag

Det sker i forbindelse med afslutningen på et eurogruppemøde, der skulle forberede et hasteindkaldt topmøde for de 19 eurolandes stats- og regeringschefer mandag aften.

Dijsselbloem forventer, at de tre institutioner - EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond - straks sætter sig sammen med de græske myndigheder og begynder at regne på de specifikke elementer i de nye græske forslag.

Tsipras mødes med kreditorerne på græsk skæbnedag
Tsipras mødes med kreditorerne på græsk skæbnedag

- Nu skal de ned og kigge i detaljerne for at se, om det også hænger finanspolitisk sammen, og om reformerne er omfattende nok til at sikre økonomisk fremgang igen, siger han.

Den umiddelbare vurdering fra de tre institutioner er ifølge eurogruppens formand, at det græske udspil, der først dukkede op i én version søndag aften og en opdateret version mandag morgen, er "bredt og omfattende".

Grækenland sender nyt forslag til EU: Her er løsningen
Grækenland sender nyt forslag til EU: Her er løsningen

- De mener generelt, at der er grundlag for at genstarte forhandlingerne i de kommende dage, siger han og tilføjer:

- Om nødvendigt, og hvis alt går vel, kan eurogruppen mødes igen senere på ugen for at bedømme det endelige resultat af samtalerne med de græske myndigheder.

LÆS OGSÅ: Græsk finansminister: Vi er indstillet på kompromis

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx